Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

RKP:n Eva Biaudet teki irtioton sotesta – nyt puhuu puheenjohtaja Henriksson

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Anna-Maja Henriksson on RKP:n puheenjohtaja.

RKP:n valtuustoryhmä Helsingissä julkaisi hiljattain kannanoton, jossa se kertoi vastustavansa sote-uudistuksen rahoitusmallia. Kansanedustaja Eva Biaudet on Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen ja mukana valtuustoryhmän yhteisessä kannanotossa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Biaudet kertoi viikko sitten STT:lle, että hänen kantansa on sama niin kaupunginvaltuutettuna kuin kansanedustajana. RKP:n valtuustoryhmän jäsenten huolena on, että uudistus nykymuodossaan leikkaisi terveydenhuollon rahoitusta Helsingissä ja siirtäisi verovaroja pääkaupunkiseudulta muualle Suomeen.

Biaudet kertoi olevansa toiveikas, että tilanteeseen löytyy ratkaisu. Hän ei usko, että lakiluonnos voisi jatkaa nykymuodossaan eduskuntaan. Jos niin kuitenkin kävisi, hän ei voisi ajatella hyväksyvänsä sitä.

– Mielestäni on haitallista että keskustelu rahoituksesta käsittelee palveluntarvearviointia jossain ylätasolla, abstraktisella tasolla. Nolla-summa- Rahoitusmalli näyttää leikkaavan Helsingiltä yli 10% meidän sotekustannuksista, yli 100 M. Mitä se tarkoittaa käytännössä? Mitä palveluja meillä on liikaa asunnottomille, nuorille huumeidenkäyttäjille tai päihdeongelmaisille,mitä tarjoamme liikaa vammaisille, vanhuksille tai lasten ja nuorten mielenterveyspalveluissa? Tai onko sitten liikaa tutkimusta ja koulutusta? Biaudet kirjoittaa tänään Facebookissa.

Kirjoituksesta kertoi ensin Uusi Suomi.

– Sen joka seisoo rahoitusmallin takana tulisi mielestäni myös kertoa vastaus näihin kysymyksiin. RKPssä emme voi hyväksyä näin rajua leikkausta, hän jatkaa.

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoo, että kyseessä on asia, josta RKP:n puoluekokouksessa ensi lauantaina keskustelemaan.

– Ylipäänsä RKP:hän on jo aikaisemmin sanonut, että tämä rahoitusmalli on sellainen, että meidän pitää katsoa nyt tämä lausuntopalaute ja millä tavalla sen saisi vielä oikeudenmukaisemmaksi. Siinä mielessä olen kyllä huolestunut tästä tilanteesta ja siinä mielessä Eva Biaudet on kyllä oikeilla raiteilla, että tässä on vielä parantamisen varaa, Henriksson kommentoi.

Toimittajat: Simo Alastalo ja Johannes Ijäs

Näin perustelin Rkp:n kielteistä kantaa Sote-rahoitusmalliin, Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa 23.9

Jälleen…

Julkaissut Eva Biaudet Keskiviikkona 23. syyskuuta 2020

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE