Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Rokotekohu: Europarlamentaarikot tenttaavat lääkeviraston pääjohtajaa

LEHTIKUVA / AFP Joel Saget

Euroopan lääkeviraston pääjohtaja Emer Cooke on tänään Euroopan parlamentin ympäristö- ja kansanterveysvaliokunnan kuultavana ajankohtaisesta rokotetilanteesta. Valiokunnan kuuleminen on alkuillasta Suomen aikaa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Euroopan lääkeviraston odotetaan käsittelevän perjantaina lääkeyhtiö AstraZenecan ja Oxfordin yliopiston kehittämän koronarokotteen myyntilupaa.

AstraZenecan rokotteen on odotettu vauhdittavan verkkaisesti alkaneita rokotuksia EU-maissa, mutta yhtiö on kuitenkin jo ilmoittanut, ettei se pysty toimittamaan heti niin paljon koronarokotteita Eurooppaan kuin alun perin arvioitiin.

Viivästysilmoituksen jälkeen EU:n terveyskomissaari Stella Kyriakides lähetti AstraZenecalle kirjeen, jossa hän penäsi lisäselvityksiä viivästyksen syystä ja korosti aikataulussa pysymisen tärkeyttä. Myös EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on puhunut toimitusaikataulusta AstraZenecan toimitusjohtajan Pascal Soriot’n kanssa.

Kyriakides sanoi maanantaina alkuillasta, etteivät AstraZenecan vastaukset olleet siihen mennessä tyydyttäviä.

–  Euroopan unioni haluaa tietää tarkalleen, mitkä annokset ja missä AstraZeneca on tähän mennessä tuottanut sekä sen, onko annokset toimitettu ja jos on, niin kelle, Kyriakides sanoi.

Aiemmin kaksi koronarokotetta on saanut myyntiluvan EU:ssa. Rokotukset alkoivat Pfizerin ja Biontechin kehittämällä rokotteella, ja tämän kuun alussa luvan sai Modernan rokote.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
23.2.2021
Eduskunnan turvallisuusjohtaja vuosi itse Sipilän tapausta koskevat turvakameranauhat medialle – pääsihteeri Paavola: ”Tämä on häneltä poikkeuksellinen päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE