Huvudnyheter

Rönnholm besökte FSD virtuellt

Jukka-Pekka Flander
SDP:s partisekreterare Antton Rönnholm mötte FSD:s aktiva virtuellt.

SDP:s partisekreterare Antton Rönnholm berättade om det politiska läget på ett Teams-möte den 27 mars som ordnades för FSD:s kandidater i kommunalvalet men dit också andra fick delta.

Topi Lappalainen

Arbetarbladet

 

 

Rönnholm jämförde nuläget med Sanna Marin som statsminister med 1981 när det politiska läget var rätt så stormigt men SDP hade en mycket populär politiker som statsminister, nämligen Mauno Koivisto.

 

Partisekreteraren var nöjd med hur vårdardimensioneringen närmar sig målet och hur den förlängda läroplikten och förberedelserna inför social- och hälsovårdsreformen framskrider.

 

Enligt Rönnholm är det omöjligt att tänka att samma siffror som under regeringsförhandlingarna 2019 fortfarande skulle gälla med tanke på coronaviruspandemin och dess effekter.

 

– Vi har spenderat miljarder för att hålla igång hälsovårdssystemet och företagen behöver stöd. Vi har inte råd med att spara, konstaterade Rönnholm.

 

Som en förebild nämnde partisekreteraren USA:s president Joe Biden och hans stora stimulanspaket, fast åtgärderna här är i en mindre skala.

 

SDP kommer att lansera både ett kommunalvalsprogram och ett program om hur man återhämtar sig efter pandemin. Rönnholm betonade vikten av att värna om välfärden och att vi har samhällsservice som fungerar. Han nämnde behovet av att skapa tillväxt, nya företag och turismbranschens återhämtning.

 

– Vi ska också vara färdiga inför framtida kriser fast de skulle vara annorlunda än den nuvarande pandemin, till exempel cyberproblem.

 

Inför kommunalvalet nämnde han bland annat dagis, ungdomar, sysselsättning, arbetsservice, närståendevårdare samt de som bor ensamma som viktiga frågor.

 

Enligt Rönnholm fokuserar SDP på de frågor som det verkligen gäller i just kommunalval.

 

– Vi ska vara där var folk söker information, kommenterade han läget med coronapandemin när man inte så lätt kan träffa människor men man kan fokusera på att vara tillgänglig via nätet.

 

Ivriga FSD-medlemmar deltog i diskussionen.

 

Widar Nyberg från Pargas frågade om att fysiskt träffa människor i den mån det är möjligt, Ann-Louise Holmblad från Vörå lyfte fram artisternas och frilansarnas situation, Kaisa Nyroos från Malax berättade om hur vardagen är för en närståendevårdare och Karita Blom från Vasa talade om telefonkampanjen.

 

FSD:s verksamhetsledare Hildur Boldt informerade om kommande utbildningar och berättade om kampanjarbetet.

 

 

 

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE