Politiikka

Rönnholm SDP:n voitosta: Tärkeintä on, että olemme piikkipaikalla

Lehtikuva
Lehtikuva

SDP:n täpärään voittoon päättyneessä vaalituloksessa on tärkeintä mahdollisuus hallituksen muodostamiseen, toteaa SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm.

– Olemme piikkipaikalla ja kaikki ovat tehneet kaiken voitavansa. Ehdokkaat ovat tehneet valtavan määrän työtä ja tukiryhmät myös, Rönnholm totesi SDP:n vaalivalvojaisissa Helsingissä.

– SDP on paikkamäärissä vaalien suurin voittaja. Valtava määrä ihmisiä on ollut mukana tosi kauan eikä tämän tyyppistä vaalivoittoa ole aikaisemmin tullut, hän jatkoi.

Vaalien poikkeuksellisen tasaista tulosta Rönnholm luonnehtii kaksijakoiseksi. Perussuomalaiset on SDP:stä yhden eduskuntapaikan päässä ja kokoomus kahden.

– Se on poikkeuksellista siihen nähden mitä aikaisemmin on ollut. En tiedä onko se uusi normaali.

– Valitettavasti seuraamme tämän yhden puolueen osalta yleiseurooppalaista trendiä, Rönnholm kommentoi perussuomalaisten menestystä.

Perussuomalaiset on Rönnholmin mukaan osoittautunut erittäin konservatiiviseksi puolueeksi maahanmuuttopolitiikan lisäksi myös talous- ja sosiaalipolitiikassa.

”Jos haluaa muutosta, pitää haluta hallitukseen eikä kissanpoikia pesemään.”

– Tämä on ehkä kysymys, joka saattaa osalle äänestäjistä tulla vaalien jälkeen yllätyksenä, jos heidän kanssaan jotain neuvotteluja käydään.

SDP:n ja perussuomalaisten ohella paikkamääriään kasvattivat myös vihreät ja vasemmistoliitto. Kaikkiaan punavihreät puolueet SDP:llä vahvistettuna saivat vaaleissa yhteensä 15 lisäpaikkaa vuoden 2015 vaalitulokseen verrattuna.

– Se kertoo siitä, että ne arvot mitä tämä niin sanottu blokki edustaa ovat olleet suomalaisille mieluisia. Eduskunta on myös sukupuolitasapainoltaan lähempänä balanssia, se on tosi hieno juttu.

Edessä olevat hallitustunnusteluissa mitataan Rönnholmin mukaan puolueiden yhteistyökykyä ja -halua.

– Kysymyshän on siitä, että kuka hallitusvastuuta haluaa kantaa. Jos haluaa muutosta, pitää haluta hallitukseen eikä kissanpoikia pesemään. Tulevat viikot näyttävät.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Demokraatti 19/19
KANSAN KUKKAROLLA - Verotusta siirtyy kulutukseen
TÄMÄN SORTIN FEMINISMIÄ - Katse rakenteisiin
KIVUN HISTORIA - Elina Hirvonen kirjoitti kohuromaanin
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Käynnissä on kulttuurisota, rienaamiseen, provosointiin ja tunteisiin liittyvä taistelu identiteeteistä – Tutkija: ”Vastapuoli täytyy demonisoida ja näyttää huonossa valossa”
2.10.2019

Luetuimmat


Uusimmat