Uutiset

Roope Lehto valittiin yksimielisesti jatkamaan Pirkanmaan demarien puheenjohtajana

Roope Lehto jatkaa Pirkanmaan sosialidemokraattien puheenjohtajana.
Roope Lehto jatkaa Pirkanmaan sosialidemokraattien puheenjohtajana.
Roope Lehto jatkaa Pirkanmaan sosialidemokraattien puheenjohtajana.

Pirkanmaan sosialidemokraattien syyspiirikokous valitsi lauantaina yksimielisesti Nokian Jäähalli Oy:n toimitusjohtajan Roope Lehdon jatkamaan järjestön puheenjohtajana. Lehto on toiminut tehtävässä vuodesta 2010.

Demaripiirin puheenjohtajana hän on vaikuttanut Pirkanmaan maakuntahallituksen varapuheenjohtajana useita vuosia. Kun demarit keväällä nousivat maakunnan suurimmaksi puolueeksi, Lehto valittiin maakuntahallituksen puheenjohtajaksi.

Lehdon mukaan demaripiirin suurin lähiaikojen haaste liittyy maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluun. Hänen mielestään demarien tärkein tehtävä on selvittää ja selittää se, mitä sote-uudistus merkitsee ihmisille. Myös monet tulossa olevat vaalit vaativat oman työpanoksensa.

Lehto on koulutukseltaan nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja sekä yhteisöpedagogi Humanistisesta ammattikorkeakoulusta. Lehto jatkaa opintojaan. Hän on alottanut yhteisöpedagogian ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnot.

Piirin 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Kaisa Penny Tampereelta ja 2. varapuheenjohtajaksi Pekka Järvinen Valkeakoskelta.

Piirihallituksen muut jäsenet ovat: Oscar Lindvall (Tampere), Pentti Herranen (Tampere), Ulla Kampman (Tampere), Tapio Ristamäki (Parkano), Virpi Ylitalo (Ruovesi), Esa Järvenpää (Hämeenkyrö), Lauriina Lehtonen (Orivesi), Inka Loppi (Akaa), Juha-Pekka Mattila (Pirkkala) ja Pekka Kuisma (Ylöjärvi). Kaikki valinnat olivat yksimielisiä.

Yhteyttä järjestökenttään tiivistetään

Piirin ensi vuoden toimintasuunnitelmaa käsiteltäessä toiminnanjohtaja Harri Sandell totesi tulevien vaalien vievän niin henkisiä kuin aineellisiakin voimavaroja. Presidentin vaalien ensimmäinen kierros pidetään 28. tammikuuta ja toinen 11. helmikuuta.

Mikäli maan hallitus ja sen suunnitelmat pysyvät koossa, mikä ei ole likikään varmaa, maakuntavaalit pidetään lokakuussa. Marraskuussa on vuorossa seurakuntavaalit.

Valmistautuminen huhtikuussa 2019 pidettäviin eduskuntavaaleihinkin on aloitettava ensi vuonna – ensimmäiset toimet on itse asiassa tehty jo nyt. Euroopan parlamenttivaalit ovat vuorossa heti eduskuntavaalien jälkeen touko-kesäkuussa.

Sandell kaipaili hyviä ehdokkaita ja vaalityöntekijöitä joka lähtöön.

Piirin tarkoitus on aktivoida jäsenistöä. Alpo Jokinen Sastamalasta toivoi, että jäsenistön aktiivisuuteen puhallettaisiin uutta tulta. Vanha liekki on hänen mielestään päässyt hiipumaan. Hän kysyi myös uusien toimintatapojen perään. Jokinen kaipasi puolueväkeä yhdistävää tapahtumaa sekä niin uusille kuin vanhoillekin jäsenille tietoa ja koulutusta puolueen historiasta ja aatteesta.

Pentti Hämäläinen Tampereelta oli Jokisen kanssa samoilla linjoilla. Hänen mielestään puoluetoimintaan olisi saatava mukaan näkökulma sosialidemokraattiseen ideologiaan.

– Aatteellis-ideologista orientoutumista ei toiminnassa saa unohtaa, Hämäläinen sanoi.

Vaikka maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu sekä Pirkanmaan demarikansanedustajien kanssa tehtävä maakunnallinen edunvalvonta vievätkin aikaa, piirin vastavalittu puheenjohtaja lupasi, että mahdollisuudet laajalle puolueen jäsentapaamiselle tutkitaan. Samalla pyritään piirin puitteissakin vähentämään byrokratiaa. Siitäkin huolimatta, että käytännön työn pyörittämiseen käytettävissä olevat kädet eivät nytkään tahdo riittää.

Piirikokouksen puheenvuoroissa esitettiin paitsi järjestötyön kehittämistä myös ”räväkämpää” otetta koulutuspoliiittisiin kysymyksiin. Nuoret olivat valmiit tarjoamaan apuaan sähköisen viestinnän kehittämiseen. Lehto oli valmis hyödyntämään nuorten osaamista.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat