Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Urheilu

Rovanperä vei Virossa jo kolmatta päivää -vain tekninen vika tai ulosajo Kallen voiton esteenä 

Lehtikuva

Toyotan Kalle Rovanperän näytös jatkui kuumassa Eestin rallissa jo kolmatta päivää. Ennen sunnuntain kuutta erikoiskoetta ja 52,1 ek-kilometriä on 20-vuotiaan, syntyperäisen jyväskyläläisen johto jo 50,7 sekuntia.

Pertti Knuuttila

Neljän ek:n ja hieman yli 65 ek-kilometrin, lauantain aamulenkin jälkeen oli Rovanperä tehnyt selvää jälkeä kilvanajosta Hyundain irlantilaista Craig Breeniä vastaan: yötauon 8,5 sekuntia oli venähtänyt jo 35,7 sekuntiin. Viron MM-rallin ratkaisu oli tapahtunut.

– Ei mitään ihmeellistä. Ei tuntunut mitenkään hyvältä. Loppua kohti nostettiin vauhtia. Ekalla vähän jännitti, ennen kuin näki ajan, paketoi Rovanperä ennen päivähuoltoa aamun ensimmäisen ek:n ratkaisuhetket Peipsijärvi1:llä.

– Aamun valmistelut olivat huolelliset ja heti hereillä. Kuten aina, kun on uusia pätkiä ja uudet nuotit. Jotain voi aina joutua nuotista korjaamaan toiselle kerralle. Ja aika rajussa kunnossa pätkät ovat toisella vedolla. Etenkin tiet, joihin on tehty uutta, vielä pehmeää sorapintaa, selvitti Rovanperä.

Rovanperä ja kartturi Jonne Halttusen isku aamun avaukseen oli nappisuoritus,14,3 sekuntia nopeammin kuin toisena kärkkynyt Breen. Ajo ja ajoitus toivat mieleen Tommi Mäkisen Suurajoissa tekemät lauantaiaamujen ratkaisuvedot aamukasteen hyvän pidon turvin Jämsän Vaherissa.

– Kyllä me nuotituksen jälkeen tiesimme, että Peipsijärvi1 tulee olemaan rallin ratkaisun avainpätkiä. Pito oli aamun kahdella ekalla hyvä, siellä oli kosteutta tiessä ja ajolinja puhdas, sanoi Rovanperä.

– Koko ajan vain yritti ajaa kovaa. Pahat paikat sitten pois. Suunnitelmien mukaan tehtiin työtä. Huomiseen valmistaudutaan samalla tavalla, videoita ja katsotaan nuotteja. Tiedossa on, että huomenna on erilainen päivä. Vielä ei tiedä, tuleeko uni normaalisti, sanoi Rovanperä ennen yötaukoa.

Breenin puolustukseksi on sanottava, että hänen perjantainen ajo ja toinen sija rallissa ovat erittäin hyviä – etenkin, kun huomioi, että on edellisen rallinsa ajanut soralla juuri täällä, viime syyskuussa!

– Hattu päästä Kallelle, tunnusti Breen rehdisti.

Hyundain lauantain puolustustaistelu onnistui. Belgialainen Thierry Neuville onnistui pitämään korealaismerkin värit kolmantena ja kasvattamaan johtonsa Toyotan Sebastien Ogieriin 17,9 sekuntiin. Walesilainen Elfyn Evans 22,1 sekunnin päässä tallitoveristaan viidentenä.

Edellisestä suomalaisten MM-rallin voitosta tulee huomenna kuluneeksi päivälleen 2 vuotta ja kahdeksan kuukautta. Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila juhlivat marraskuun 18. päivä 2018 Australian MM-rallin voittoa Coffs Harbourissa. Rallin nykyaikaisen historian, vuoden 1973 jälkeen pisin voitoton kausi voi vihdoin olla selätetty.

– Tämä olisi tärkeä voitto suomalaisille ja ihan lajin tulevaisuudenkin kannalta. Tämä päivä näytti, että Kallen ei tarvinnut nostaa enää yhtään vauhtia. Kuten sanoin jo perjantaina Kallelle, tämä vauhti riittää, sanoi tiimipäällikkö Latvala.

– Uskon, että Hyundai vaihtaa huomenna vielä Breenin ja Neuvillen järjestyksen. Koska Tänak on nyt ulkona mestaruustaistelusta, on Neuville ainoa heiltä, joka voi vielä teoriassa nousta MM-taistoon, ennusti Latvala ennen iltahuoltoa.

WRC3-luokassa ajaneen Emil Lindholmin, kartturinaan Reeta Hämäläinen, matka päättyi keskeyttämiseen vasemman takapyörän irrottua ripustuksineen hitaassa vauhdissa syvässä ajourassa Raanitsa1:llä. Vielä perjantai-iltana hän oli vain 24,7 sekunnin päässä kolmantena johtopaikasta ja yleiskilpailun 10. sijalla. Suomea värejä luokassa on vielä puolustamassa Mikko Heikkilä yleiskilpailun 14. sijalla.

Junioreiden WRC-luokan johdossa on Sami Pajari, Lauri Joona on luokassaan viides.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE