Ulkomaat

Ruotsin oppositiojohtaja eroaa

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Anna Kinberg Batra (kuvassa) ilmoitti eriavansa puolueen puhenjohtajan paikalta. Puolueessa on laajalti vaadittu hänen eroaan.

Kinberg Batra kertoi päätöksestään hetki sitten Tukholmassa pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Helsingin Sanomien uutisen mukaan Kinberg Batra kertoi tiedotustilaisuudessa, että hän voi ottaa kritiikkiä vastaan, mutta nyt puhutaan liikaa muista asioista kuin politiikasta.

– Juuri nyt on kuitenkin vaikea tehdä mitään. En ole tähän tilanteeseen tyytyväinen. Minä eroan”, Kinberg Batra totesi.

– Olemme tehneet paljon, ja olen siitä erittäin ylpeä. Nyt on kuitenkin vaikeaa tehdä mitään, koska koko ajan puhutaan liikaa aivan muusta kuin politiikasta. En ole siihen tyytyväinen ja siksi eroan, hän perusteli.

STT:n tietojen mukaan toistakymmentä maltillisen kokoomuksen maakuntayhdistystä yhdessä puolueen nuorisojärjestön kanssa on vaatinut puheenjohtajan eroa.

Vielä keskiviikkona Kinberg Batra kertoi Aftonbladetin haastattelussa, että hän ei aio erota.

Stefan Löfven on se, joka pitää korvata, hän totesi tuolloin.

Maltillisen kokoomuksen puheenjohtajan erosta on keskusteltu pitkin kesää. Kesäkuussa maahanmuuttokriittinen ruotsidemokraatit ohitti ensimmäisen kerran isoimman porvaripuolueen maltillisen kokoomuksen ja nousi toiseksi suurimmaksi puolueeksi.

Maltillisen kokoomuksen suosio romahti kevään kuluessa lähes viisi prosenttiyksikköä. Ruotsidemokraatit petrasi kesäkuussa alle prosentin, mutta se riitti nousemaan kakkossijalle.

Tammikuussa Kinberg Batra väläytti mahdollisuutta, jossa kokoomus olisi valmis tekemään yhteistyötä ruotsidemokraattien kanssa. Yhteistyö rasistisena pidettyjen ruotsidemokraattien kanssa on ollut ruotsalaispuolueille tähän saakka mahdotonta.

Juttuun on päivitetty kuva klo 10:56. Juttua on päivitetty klo 11:13. 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat