Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Ruotsin pääministerillä korona – tulos pikatestistä

LEHTIKUVA / AFP Johanna Geron

Ruotsissa pääministeri Magdalena Anderssonilla on todettu koronavirustartunta. Asiasta kertoo pääministerin tiedottaja uutistoimisto TT:lle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Positiivinen tulos tuli tiedottajan mukaan pikatestissä. Andersson noudattaa nyt voimassa olevia ohjeistuksia ja jatkaa työntekoa kotoa.

Pääministerin voinnin kerrotaan olevan olosuhteisiin nähden hyvä.

Myös keskustapuolueen johtaja Annie Lööf ja ympäristöpuoluetta edustava Per Bolund ovat tehneet positiivisen testin osallistuttuaan keskiviikkona muun muassa puoluejohtajien ja pääministerien tapaamiseen.

Ensimmäisenä tartunnastaan kertoi Lööf. Hän ilmoitti keskiviikkona pääministerin tapaamisen jälkeen, että oli viime viikon lopulla tavannut ihmisen, joka oli myöhemmin saanut oireita. Torstaina Bolund ilmoitti saaneensa pikatestistä positiivisen tuloksen ja jäävänsä siksi karanteeniin.

Ruotsin tämänhetkisen suosituksen mukaan niiden aikuisten, jotka eivät ole sairastaneet koronaviruksen aiheuttamaa tautia kuluneiden kuuden kuukauden aikana, täytyy välttää kontakteja mahdollisimman paljon ja pitää kahden metrin turvavälit seitsemän päivän ajan, jos he ovat olleet tekemisissä koronavirustartunnan saaneen kanssa. Syy tähän on se, että virusta voi tartuttaa jo ennen oireiden alkamista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE