Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Ruotsissa kaksi räjähdystä

AFP / LEHTIKUVA / ANDERS WIKLUND
Tämä kuva on muutaman päivän takaa ja liittyy Uppsalan lähettyvillä tapahtuneeseen räjähdykseen.

Ruotsissa Tukholman seudulla on tapahtunut tänään kaksi räjähdystä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ensimmäinen räjähdys tapahtui Tukholman eteläpuolella Huddingessa sijaitsevassa rivitalossa aamuviiden jälkeen Suomen aikaa. Poliisin mukaan kukaan ei haavoittunut räjähdyksessä ainakaan vakavasti.

Maanantai-iltapäivällä poliisi kertoi pysäyttäneensä tapahtumapaikan lähellä olevan auton, jonka sisällä olevat henkilöt vietiin kuulusteluihin. Heidät on nyt otettu kiinni. Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan kiinniotettuja on kaksi.

Poliisi sanoi tutkivansa, onko räjähdyksellä yhteyksiä viime viikkojen jengiväkivaltaisuuksiin.

- Selvitämme, onko osoitteella yhteyksiä aikaisempiin rikoksiin ja järjestäytyneeseen rikollisuuteen, Tukholman poliisin tiedottaja Mats Eriksson sanoi uutistoimisto TT:lle aiemmin.

MUUTAMAA tuntia myöhemmin räjähti asuinrakennuksessa Hässelby villastadissa Tukholman luoteisosassa. Räjähdys aiheutti tulipalon ja asukkaiden evakuoinnin.

- Koko talo tärisi, sanoi paikallinen asukas Expressen-lehdelle.

Lähellä asuva asukas taas kuvasi Dagens Nyheterille, että asukkaat heräsivät voimakkaaseen räjähdykseen, joka muun muassa aiheutti maalausten tippumisen alas seiniltä.

Kyseessä on toinen Hässelbyssä tapahtunut räjähdys viikon sisään. Viikko sitten naapurustossa tapahtuneessa räjähdyksessä haavoittui kolme ihmistä.

RUOTSIN jengiväkivaltaisuudet ovat kiihtyneet viime viikkoina. Pelkästään syyskuussa toistakymmentä ihmistä sai surmansa jengiväkivaltaisuuksissa.

Ruotsin poliisi kertoi maanantaina SVT:lle aloittavansa maanlaajuisen operaation väkivalta-aallon pysäyttämiseksi. Sen tarkoituksena on lisätä yhteistyötä viranomaisten välillä räjähdyksien ja ampumisten vuoksi. Poliisi aikoo tehdä myös yhteistyötä Ruotsin puolustusvoimien kanssa.

Aiemmin vastaavat operaatiot ovat olleet alueellisia.

Perjantaina kerrottiin, että Ruotsin puolustusvoimat ryhtyy tukemaan poliisia maata piinaavan jengiväkivallan aallon torjunnassa.

- Väkivallan aalto, jonka nyt näemme, on vertaansa vailla Ruotsissa ja Euroopassa. Millään muulla maalla ei ole käsissään vastaavaa tilannetta kuin Ruotsilla, sanoi pääministeri Ulf Kristersson tiedotustilaisuudessa.

VIIME viikkojen väkivaltaisuuksien on arvioitu linkittyvän Foxtrot-rikollisverkoston sisäisiin kiistoihin ja toisaalta kilpailuun Dalen-rikollisverkoston kanssa.

Foxtrot-verkoston johtaja Rawa Majid eli ”Kurdikettu” majailee Turkissa ja on hankkinut itselleen Turkin kansalaisuuden, minkä vuoksi tätä ei ole voitu luovuttaa Ruotsiin.

Svenska Dagbladet kertoi sunnuntaina, että Majidin auktoriteetti huojuisi nyt pahasti rikollispiireissä. Lehden tietojen mukaan kymmenen rikollisverkostojen johtohahmoa, joiden kanssa Majid on onnistunut aiemmin luomaan liittolaisuuksia, järjestivät salaisen tapaamisen savustaakseen Majidin ulos

STT / Sanna Raita-aho

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE