Politiikka

”Ryhdyn töihin erittäin motivoituneena” – Kataisen kabinettipäällikkö Romakkaniemi Keskuskauppakamarin johtoon

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Keskuskauppakamarin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Juho Romakkaniemi, joka toimii tällä hetkellä EU-komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen kabinettipäällikkönä.

Hän aloittaa tehtävässään ensi vuonna 1. maaliskuuta. Aikaisempi toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä on siirtynyt Nordic West Officen toimitusjohtajaksi. Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa toimii toimitusjohtajan sijaisena siihen asti, kunnes Romakkaniemi aloittaa tehtävässään.

Romakkaniemi sanoo ryhtyvänsä töihin erittäin motivoituneena.

– Minulle Keskuskauppakamarin edustamien arvojen ja tavoitteiden edistäminen tarkoittaa parhaan mahdollisen Suomen rakentamista kaikille suomalaisille, tuleva toimitusjohtaja linjaa tiedotteessa.

Yritysten ääni ansaitsee tulla kuulluksi yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Hän haluaa olla rakentamassa Suomea, joka on ”avoin, kilpailukykyinen eurooppalainen ja globaali talous”.

– Suomea, jossa yritysten toimintaedellytykset ovat hyvät ja markkinat ja kilpailu toimivat, ja jossa sekä sääntely että verotus ovat fiksua ja tarkoituksenmukaista. Sellaisessa maassa sekä talous että hyvinvointi kasvavat ja työtä sekä vaurautta riittää jokaiselle.

Keskuskauppakamarin hallituksen puheenjohtaja, UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen uskoo, että tulevalla toimitusjohtajalla on edellytykset vahvistaa kauppakamarin roolia yritysten edustajana ja markkinatalouden puolustajana.

– Tehtävä on tärkeä, sillä yritysten ääni ansaitsee tulla kuulluksi yhteiskunnallisessa keskustelussa. On myös tärkeää, että hänellä on kansainvälistä taustaa.

Suomessa toimii Keskuskauppakamarin lisäksi 19 alueellista kauppakamaria, joiden yhteenlaskettu jäsenmäärä on runsaat 20 000 yritystä eri toimialoilla ja eri puolilla Suomea.

Korkean virkamiehen siirtyessä uusiin tehtäviin Euroopan komissio tekee eettisistä ja intressikysymyksistä selvityksen ja suosituksen, jonka mukaan toimittaessa vältytään intressiristiriidoilta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat