Politiikka

Ryskääkö Niinistö kuin elefantti? Näin hän puolustelee syytettyä sooloiluaan: ”Olen toimivaltani puitteissa…”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) puolustautuu blogikirjoituksessaan syytöksiä, joita on esitetty koskie hänen ajatuksiaan Suomessa järjestettävästä suursotaharjoituksesta.

”Olen toimivaltani puitteissa nostanut esiin kansainvälisen sotaharjoituksen tarpeellisuuden myös Suomessa.”

Muun muassa SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne arvosteli eilen Niinistön toimia kolumnissaan MTV:llä.  Rinteen mukaan Niinistö näyttää ryskäävän toimessaan kuin elefantti posliinikaupassa.

”Hän hamuaa reserville sotilasaseita kotiin, siis suojeluskuntalaitoksen palauttamista ja esittää – itse asiassa asettaa hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunta UTVA:n tapahtuneen tosiasian eteen – suursotaharjoitusta vuonna 2020, eli kaikissa tapauksissa eduskuntavaalien jälkeisen uuden hallituksen ajalle. Hän esittää Yhdysvaltain puolustusministerille kutsun osallistua harjoitukseen ja hankkii sille hyväksyntää pohjoisten kumppaneiden kokouksessa.”

Niinistö sanoo tutustuneensa syyskuussa 2017 Ruotsin järjestämään Aurora-harjoitukseen.

”Tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta (TP-UTVA) linjaa vuosittain puolustusvoimien kansainvälisen harjoitustoiminnan painopisteet puolustusministerin esityksestä käsitellessään seuraavan vuoden harjoitustoimintaan osallistumista. Tämän perusteella ministerinä hyväksyn puolustusvoimien kansainvälisen harjoitustoiminnan suunnitelman ja informoin eduskuntaa.”

Niinistön mukaan harjoituksen suunnittelu on vielä hyvin alkuvaiheessa, mutta lähtökohtana on Aurora-harjoituksen kaltaisen pääsotaharjoituksen järjestäminen Suomessa vuonna 2020 tai 2021.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat