Kotimaa

Sää yllätti taas kerran: Autot liukastelleet ulos tieltä – lehdenjakelukin tökkii

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Eteläisen Suomen liikenteessä on ollut yön ja aamun aikana useita ulosajoja tienpintojen liukkauden takia.

Hämeen poliisin mukaan puolenyön ja aamuseitsemän välillä autojen ja raskaiden ajoneuvojen ulosajoja oli toistakymmentä. Aamulehden mukaan Pirkanmaalla tieltä suistui aamuyöllä viisi autoa ja kolme raskasta ajoneuvoa. Henkilövahingoilta on tiettävästi vältytty.

Myös valtatie 7:llä sattui henkilöauton ulosajo Loviisassa Vanhakylän liittymässä. Turmasta ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa. Yksi ajokaista suljettiin liikenteeltä vajaaksi tunniksi.

Turun ja Tampereen tieliikennekeskukset varoittivat aamuyöstä alkaen erittäin huonosta tai huonosta ajokelistä eteläisen Suomen maakunnissa. Eteläisessä Suomessa autoilevien on syytä varautua jäätävään sateeseen.

Kolmostien liikenne jouduttiin ohjaamaan ennen aamuneljää kiertotielle Pirkanmaalla Ikaalisissa, kun rekan perävaunu kaatui ojaan ja vetoauto tukki valtatien. Yksi ajokaista on yhä suljettu liikenteeltä.

Tieliikennekeskuksen varoitus ajokelistä koskee Varsinais-Suomea, Uuttamaata, Satakuntaa, Kanta-Hämettä, Päijät-Hämettä, Kymenlaaksoa, Etelä-Karjalaa ja Pirkanmaata.

Ilmatieteen laitos varoittaa, että tiesää saattaa olla vaarallinen Lapin maakunnan pohjoisosan yhdeksässä kunnassa.

Satakunnan Kansa kertoo verkkosivuillaan, että sanomalehden jakelu myöhästyy liukkaan kelin takia. Arviolta 5 000 lehteä saadaan jaettua aamupäivän ja päivän aikana, kunhan tiet on ehditty suolata ja hiekoittaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat