Ulkomaat

Sääolot, inhimillinen virhe, tekninen vika? – Moskovan tuhoisan lentoturman tutkinta jatkuu

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Moskovan sunnuntaisen lento-onnettomuuden tutkinta jatkuu tänään. Onnettomuustutkijat selvittävät syytä onnettomuuteen, jossa kuolivat kaikki koneessa olleet 71 ihmistä.

Saratov-lentoyhtiön Antonov An-148 -kone syöksyi maahan vain muutama minuutti sen jälkeen, kun se oli noussut ilmaan Moskovan Domodedovon lentokentältä.

Onnettomuuden syy ei ollut heti selvillä. Tutkijoiden mukaan turman syyn selvittämisessä on esillä eri vaihtoehtoja, joita ovat esimerkiksi sääolot, inhimillinen virhe tai tekninen vika.

Kone putosi lähelle Argunovon kylää Moskovan kaakkoispuolella. Hätätilaministeriön mukaan paikalle lähetettiin 400 ihmistä ja 70 ajoneuvoa. Onnettomuuspaikan raivauksia on vaikeuttanut paksu lumihanki, jonka vuoksi sinne on ollut hankala päästä autolla. Pelastustyöntekijöiden on pitänyt kahlata koneen hylyn luo jalan lumen halki tai ajaa sinne moottorikelkalle.

Koneen osat ovat myös levinneet melko laajalle alueelle. Koneen musta laatikko on kuitenkin jo löytynyt.

Venäjän liikenneministerin Maksim Sokolovin mukaan uhrien tunnistaminen vaatii genetiikan asiantuntijoita ja voi viedä kahdesta kolmeen kuukauteen.

Eilinen lento-onnettomuus on tuhoisin Venäjällä sattunut sitten joulukuun 2016, jolloin 92 ihmistä kuoli puolustusministeriön koneen pudottua Mustaanmereen pian nousun jälkeen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat