Politiikka

Saarikko toivoo yhä alkoholilain etenevän alkuperäisessä aikataulussa

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kertoi eilen MTV:lle pitävänsä melko varmana, että alkoholilakiesityksen käsittely siirtyy ensi vuoden puolelle helmikuulle, kun kevään istuntokausi alkaa.

– On tärkeää, että valiokunta tekee työnsä hyvin. Yhtä lailla on tärkeää ymmärtää, että alkoholilain vapauttaminen on yhteydessä alkoholiveron korottamiseen. Nämä kulkevat käsi kädessä, Elo sanoi MTV:lle.

MTV:n mukaan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenet haluavat kuulla lisää asiantuntijoita ja näitä kuullaan vielä joulukuun alkupuolella. Valiokunta odottaa myös mietintöjä muilta valiokunnilta.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) sanoo tänään Demokraatille lukeneensa lain mahdollisesta siirtymisestä mediasta.

– Tämä uutinen siirtymisestä oli sellainen, jonka vähän klassisella tavalla luin mediasta johtuen tietysti siitä, että laki on nyt eduskunnan käsissä.

Saarikko sanoo, että hänen oma toiveensa olisi se, että uudistuksessa päästäisiin etenemään alkuperäisessä aikataulussa ja laki astuisi voimaan vuodenvaihteessa. Hänen mielestään hallitus antoi lakiesityksensä hyvissä ajoin.

– Mutta valiokunta tekee huolellista työtä ja se on normaali prosessi. Olen itse ollut kuusi vuotta valiokunnan jäsen ja tiedän, että sosiaali- ja terveysvaliokunta tekee todella asiantuntevaa ja perehtyvää työtä.

MTV:n politiikan toimituksen kolumnissa spekuloidaan lähteisiin vedoten sillä, että lakia viivytettäisiin keskustan kansanedustajan Pekka Puskan toimesta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat