Saariston lossiliikenne säästyi leikkurilta – Taimela ilahtui Bernerin pään kääntymisestä

Demokraatti
Lossi on monelle saariston asukkaalle elintärkeä liikenneväline.
Demokraatti
Lossi on monelle saariston asukkaalle elintärkeä liikenneväline.
Demokraatti
Lossi on monelle saariston asukkaalle elintärkeä liikenneväline.

Liikenneministeri Anne Berner (kesk.) ilmoitti viikonloppuna peruvansa leikkaukset, jotka olisivat heikentäneet saariston asukkaiden liikenneyhteyksien sujumista.

Hallitus oli pienentämässä yksityistielauttojen valtionapua 80 prosenttiyksiköstä 65 prosenttiyksikköön hyväksyttävistä menoista.

Kirjallisen kysymyksen valtionavun leikkaamisesta tehnyt liikennevaliokunnan jäsen, kansanedustaja Katja Taimela (sd.) yllättyi iloisesti uutisesta.

– Olen iloinen kansalaisten puolesta, että asia on saatu joka tapauksessa korjatuksi ja ministeri Berner peruu leikkauksensa.

Miksi leikkauksesta tiedotettiin, kun lisärahoitus oli jo varmistunut?

Taimela arvelee, että syynä pään kääntymiseen oli yksityisteiden saama viiden miljoonan euron lisärahoitus, joka koskettaa myös niiden losseja ja lauttoja. Se tuotiin eduskuntaan valtion budjetin täydentävässä esityksessä marraskuussa ja hyväksyttiin ennen joulua.

Ely-keskus saanee tällä viikolla ohjeet palautetun valtionosuuden tiedottamisesta tiekunnille. Taimela ihmettelee, miksi Ely-keskus ylipäätään tiedotti leikkauksesta tammikuussa, kun lisärahoitus oli jo varmistunut.

– Ehkä tähän prosessiin saadaan vielä vastaus hallitukselta kirjallisen kysymyksen myötä, Taimela uskoo.

Hänen lisäkseen kirjallisen kysymyksen allekirjoittivat viime viikolla demariedustajat Suna Kymäläinen ja Satu Taavitsainen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat