Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Sähköautojen suosiossa nopeaa kasvua – liikennekäytössä jo yhteensä 40 000 ladattavaa autoa

LEHTIKUVA / HANDOUT / SONJA MESKANEN

Sähköautojen ja erilaisten hybridien suosio kasvaa nopeasti, kertoo Autoalan Tiedotuskeskus. Täyssähköautojen osuus on kasvanut tänä vuonna 3,2 prosenttiin viime vuoden 1,7 prosentista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ladattavien hybridien osuus henkilöautojen ensirekisteröinneistä kasvoi vuoden alusta lukien 12 prosenttiin, kun niiden osuus oli viime vuonna 5 prosenttia. Jos otetaan mukaan myös muunlaiset hybridit, osuus nousi noin kolmannekseen.

– Kesäkuun 2020 lopussa liikennekäytössä oli yhteensä jo yli 40 000 ladattavaa henkilöautoa. Määrä on kasvanut hieman yli 10 000:lla alkuvuoden aikana, kertoo toimitusjohtaja Tero Kallio Autotuojat ja -teollisuus ry:stä.

Ladattavien hybridien osuus lähti selvään kasvuun syystalvella viime vuonna, kun ladattavien autojen saatavuus parantui huomattavasti.

Sähkö- ja hybridiautojen osuus henkilöautokannasta on kuitenkin edelleen pieni. Bensiiniautoja oli viime vuonna rekisterissä 1,9 miljoonaa ja dieselautoja 760 000.

Ladattavien hybridien lisäksi markkinoilla on täys- ja kevythybridejä, joita ei voi ladata ulkoisesta lähteestä. Ne ottavat talteen muun muassa jarrutusenergiaa sähkömoottoria varten. Pääasiallinen käyttövoima on polttomoottori.

Tämän vuoden alkupuoliskolla niiden osuus ensirekisteröinneistä oli 17 prosenttia, kun viime vuonna osuus oli 14 prosenttia.

Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan henkilöautojen ensirekisteröintien keväinen romahdus on alkanut oieta. Määrä oli heinäkuussa enää 1,3 prosenttia pienempi kuin vuosi sitten.

Huhti–toukokuussa uusia autoja tilattiin 50 prosenttia viimevuotista vähemmän. Koko alkuvuonna ensirekisteröintien määrä laahasi 19 prosenttia alemmalla tasolla kuin vuosi sitten.

Sen sijaan käytettyjen henkilöautojen kauppa on käynyt. Käytettyjä henkilöautoja myytiin 6 prosenttia viime vuoden heinäkuuta vilkkaammin. Käytettyjen autojen kauppa kääntyi kasvuun jo kesäkuussa koronan tuoman notkahduksen jälkeen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE