Politiikka

Sähköliiton puheenjohtaja sovusta: ”Järjestelyllä turvaamme asentajien työehdot ja ansiotason”

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

Sähköliitto menetti tiistai-iltana saavutetun sopuratkaisun myötä teollisuuden sähköasentajien oman työehtosopimuksen. Tilalle tuli yhteyshenkilöjärjestely työpaikoille, joilla on toiminut sähköalan pääluottamusmies.

– Tällä turvaamme osaltamme sähköasentajien työehdot ja ansiotason sekä edustuksellisuuden työpaikoilla, Sähköliiton puheenjohtaja Sauli Väntti (kuvassa) kuvailee tilannetta.

Teollisuuden sähköasentajien työsuhteissa sovelletaan siis jatkossa Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton välistä työehtosopimusta.

Sähköliiton pääluottamusmiesten nimike työpaikoilla muuttuu yhteyshenkilöksi. Sähköasentajien edunvalvonta perustuu jatkossa sähköalan yhteyshenkilön ja työpaikan pääluottamusmiehen yhteistyöhön työpaikoilla sekä Sähköliiton ja Teollisuusliiton yhteistyöhön liittotasolla.

Teollisuusliitto kohtelee oikeudenmukaisesti kaikkia, joiden asioita se hoitaa.

Väntin mukaan Sähköliitto käy Teollisuusliiton kanssa neuvotteluja tulevaisuuden järjestelyistä, koska nyt sovittu järjestely on voimassa 31. lokakuuta 2019 saakka.

– Merkittävänä asiana pidän myös Teknologiateollisuuden valtakunnansovittelijalla antamaa vakuutusta siitä, että Sähköliiton suurimpien sopimusalojen työehtosopimukset jätetään rauhaan, Väntti toteaa.

Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen pitää arvokkaana, että kolme osapuolta onnistuivat sopimaan tulevasta yhteistyöstään.

– Sovittelussa syntyneen toimintamallin tavoitteena on saumaton yhteistyö työpaikoilla. Koneet pyörivät vain huippuammattilaisten yhteispelillä, hän tähdentää.

Myös Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto on tyytyväinen ratkaisuun ja toivoo luottamuksellista yhteistyötä.

– Teollisuusliitto on vahva toimija ja kohtelee oikeudenmukaisesti kaikkia, joiden asioita se hoitaa. Ratkaisun synnyttyä on tärkeää palata nopeasti normaaliin päiväjärjestykseen, Aalto sanoo.

Sähköliitto perui jo aiemmin 10. marraskuuta alkavaksi ilmoitetut uudet työtaistelu- ja tukitoimet saadakseen aikaan rakentavan neuvotteluilmapiirin. Teollisuuden sähköasentajien lakko tukilakkoineen päättyy huomenna keskiviikkoaamuna kello 6. Ylityökiellot puolestaan päättyivät välittömästi.

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat