SAK avautuu: Tämä ratkaisee, syntyykö sopimusta

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

SAK ilmoitti tänään olevansa valmis aloittamaan neuvottelut työmarkkinasopimuksesta. Samalla Suomen suurin palkansaajakeskusjärjestö painottaa, että myös paikallisen sopimisen kolmikantatyöryhmästä on saatava työntekijöitä tyydyttävä tulos, jotta neuvotteluissa työmarkkinasovusta olisi mahdollisuus päästä maaliin asti.

SAK:n hallitus oli koolla aamulla.

– Keskeistä on saada maan hallituksen pakkolait korvattua muulla ratkaisulla. Tässä yhteydessä pitää sopia myös paikallisen sopimisen kehittämisen päälinjat ja estää työsopimuslakiin esitetyt määräaikaisten työsuhteiden heikennykset sekä työehtosopimuksiin liittyvät heikennykset, korostaa puheenjohtaja Lauri Lyly.

Lylyn mukaan tilanne ei ole joulukuusta helpottunut, mutta neuvottelut on tärkeää aloittaa uudelleen, jotta Suomeen saataisiin lisää työtä, investointeja ja talouden näkymää paremmaksi.

Ensisijaisesti tavoitellaan työmarkkinaratkaisua, jossa myös palkat sovitaan samassa yhteydessä.

SAK on edelleen valmis kehittämään uutta työmarkkinamallia, jossa kansainväliselle kilpailulle alttiit alat määrittävät palkankorotukset.

Niin sanottua yhteiskuntasopimusta koetettiin saada aikaan viime kevääsrtä lähtien. Mikään yrityksistä ei kuitenkaan johtanut sopuun. Hallitus ajaa samalla omaa pakkolakipakettiaan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat