Politiikka

SAK käynnistää työttömyysturvan kehittämishankkeen – Saana Siekkinen vetäjäksi

SAK
Saana Siekkinen.
SAK
Saana Siekkinen.
SAK
Saana Siekkinen.

Palkansaajakeskusjärjestö SAK käynnistää työttömyysturvan kehittämishankkeen. Hankkeen vetäjäksi on nimetty johtaja Saana Siekkinen SAK:sta.

Kehittämishankkeen tavoitteena on löytää uusia ratkaisuja työttömien palvelujen ja työttömyysturvan kehittämiseksi. Vuoden 2018 kestävä hanke on keskusjärjestön, liittojen ja työttömyyskassojen yhteinen.

– Työelämässä tapahtuvat muutokset haastavat sosiaaliturvajärjestelmäämme yhä enemmän. Lisäksi työttömyysturvaan ja työttömien palveluihin on valmisteilla useita uudistuksia, jotka vaikuttavat palkansaajien ja työttömien arkeen, Saana Siekkinen sanoo.

SAK:ssa käsitellään ensi vuoden aikana laajemmin työssä käyvien toimeentuloon liittyviä kysymyksiä osana Mahdollisuuksien aika -hanketta.

– Työttömyysturvajärjestelmä ei tällä hetkellä toimi riittävän joustavasti erilaista pätkää ja keikkaa tekevien työntekijöiden ja itsensä työllistäjien tarpeisiin.  Tulorekisteri muuttaa osaltaan työttömyysturvan toimeenpanoa ja voi jatkossa mahdollistaa nykyistä joustavamman turvan työttömyyden varalle.

Saana Siekkinen huomauttaa, että hallituksen suunnitelma siirtää työttömien palvelut osaksi maakuntien kasvupalveluita sekä yksityisten palveluntuottajien nykyistä laajempi mukaantulo mullistavat entisestään toimintakenttää. Uudistukset vaikuttavat myös työttömyyskassojen toimintaan.

Osana tammikuussa käynnistyvää hanketta arvioidaan myös ammattiliittojen ja työttömyyskassojen roolia työttömien palveluiden kuten työnvälitys-, ura- ja ohjauspalvelujen tuottajina tulevaisuudessa.

Saana Siekkinen siirtyy työttömyysturvan kehittämishankkeen päälliköksi ensi vuoden alussa SAK:n Työ ja turva-osaston johtajan paikalta. Siekkisen sijaisena osaston johtajana toimii ensi vuoden sosiaaliasioiden päällikkö Sinikka Näätsaari.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat