Politiikka

SAK: Maahanmuuttajanaisen euro on 62 senttiä

Maahanmuuttajataustaisen naisen on noin kolme kertaa vaikeampaa löytää työpaikka kuin kantasuomalaisen naisen. Lisäksi palkkatyössä olevan maahanmuuttajanaisen euro oli Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2014 vain 62 senttiä suomalaismiehen eurosta, 77 senttiä maahanmuuttajamiehen eurosta ja 84 senttiä suomalaisnaisen eurosta.

–      Jos hän työllistyy, löytyy työpaikka useimmiten matalapalkka-alalta, SAK:n maahanmuuttoasioiden asiantuntija Eve Kyntäjä huomauttaa.

Palkkatyössä olevan maahanmuuttajanaisen euro oli vuonna 2014 vain 84 senttiä suomalaisnaisen eurosta.

SAK toivookin tehokkaita toimia maahanmuuttajataustaisten naisten kotouttamiseksi ja auttamiseksi mukaan yhteiskuntaan muun muassa lisäämällä koulutusta.

Kyntäjä muistuttaa, että konfliktialueilta Suomeen muuttaneilla naisilla on usein heikko koulutustaso ja muita maahanmuuttajia suurempi riski jäädä pitkäksi aikaa työttömiksi.

–      Työllistymisen ollessa hankalaa he saattavat jäädä mieluummin kotiin hoitamaan perhettä kuin hakea sinnikkäästi työelämään.

Myös maahanmuuttajanaisen kielitaitoa ja verkostoitumista on SAK:n mielestä tärkeää tukea.

–      Maahanmuuttajilla on yleensäkin vähän tai ei lainkaan verkostoja kantaväestöön. Työnhakijan on vaikeaa saada tietoa esimerkiksi piilotyöpaikoista ilman hyviä oman alansa verkostoja, Kyntäjä kertoo.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat