Lyly: Neuvotteluratkaisu on ensisijainen – tarvittaessa käyttöön myös muut keinot

Lehtikuva
Lauri Lyly toisti Tampereella tutun viestin: – STOP pakkolaille.
Lehtikuva
Lauri Lyly toisti Tampereella tutun viestin: – STOP pakkolaille.
Lehtikuva
Lauri Lyly toisti Tampereella tutun viestin: – STOP pakkolaille.

Suurimman palkansaajakeskusjärjestö SAK:n tärkein tavoite on löytää korvaavat ratkaisut hallituksen työelämän kiristyspaketille, jos uudet neuvottelut työmarkkinasopimuksesta alkavat työnantajapuolen kanssa.

Näin linjasi SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly tänään Tampereella luottamusmiesten tapaamisessa.

Lylyn mukaan neuvotteluratkaisu on aina paras, mutta palkansaajapuoli voi ottaa tarvittaessa käyttöön myös muut keinot. ”Ensisijaisesti neuvotellen”, painotti Lyly puheessaan.

Lyly muistutti, että pakkolait saadaan pois vain neuvottelemalla niitä korvaava ratkaisu. Hän piti onnettomana sitä, että maan hallitus on tullut kyseenalaisilla esiyksillään työmarkkinapöytään yhdeksi osapuoleksi.

SAK-laisten liittojen puheenjohtajat ihmettelivät, miksi Suomessa hallitus haluaa huonontaa työelämää, kun muualla Euroopassa suunta on kääntymässä.

Tänään tulee kuluneeksi 76 vuotta niin sanotusta tammikuun kihlauksesta. Keskellä kansakunnan kohtalonhetkeä talvisodassa, tammikuussa 1940, syntyi julistus, jolla työnantajat tunnustivat ammattiliitot ja SAK:n neuvottelukumppanikseen.

SAK järjesti vuosipäivänä Tampereella luottamusmiesten tapaamisen, jossa keskusteltiin työmarkkinoiden ajankohtaisesta tilanteesta.

Luottamusmiehet kertoivat useissa kentän puheenvuoroissa, että tunnelmat työpaikoilla ovat hämmentyneet – jopa tyrmistyneet.

Kihloista kahleisiin -tilaisuuteen osallistui yli 400 SAK:n jäsenliittojen luottamusmiestä.

SAK:n hallitus kokoontuu maanantaina  keskustelemaan työmarkkinaneuvottelujen aloittamisesta.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK ilmoitti tällä viikolla olevansa valmis palaamaan neuvotteluihin ratkaisusta, jolla korvattaisiin hallituksen ajama pakkolakipaketti.

Tampereen tilaisuuden voi jälkikäteen katsoa SAK:n YouTube -kanavalta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat