Politiikka

SAK pomo: Paikallisia palkkaohjelmia yrityksiin

Jari Soini
Matti Huutola.
Jari Soini
Matti Huutola.
Jari Soini
Matti Huutola.

SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja, järjestöjohtaja Matti Huutola toivoo nykyistä useampien yritysten tekevän paikallisesti sovittavia yrityskohtaisia palkkaohjelmia.

Palkkaohjelmien tulee hänen mukaansa tavoitella palkkatasa-arvoa ja yrityksen talouskasvusta saadun tuloksen oikeudenmukaista jakoa.

–  Toimiva neuvottelu- ja luottamusmiesjärjestelmä on perusedellytys sille, että työpaikalla on mahdollista sopia paikallisesti, Huutola totesi Suomen Yrittäjien tilaisuudessa Kuusamossa torstaina.

–  Paikallista sopimista edistävät parhaiten avoimuus ja luottamus. Suomalaisessa yrityskulttuurissa onkin tehtävä todellinen avoimuuden loikka – sitä eivät rajoita lait tai sopimukset.

SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja haluaa kehittää työpaikkakohtaista työehdoista sopimista yhdessä työnantajien kanssa, kunhan sopiminen tapahtuu työehtosopimusten raamien sisällä.

Työehtojen heikentäminen paikallisin sopimuksin ei paranna Huutolan mukaan kilpailukykyä, vaan vääristää yritysten välistä kilpailua.

–  Emme palkansaajaliikkeessä vastusta paikallista sopimista, vaan edellytämme siihen reiluja ja yhdessä noudatettavia pelisääntöjä. Pidämme kiinni työehtojen vähimmäisehdoista, sillä ne eivät ole millään muotoa ylimitoitettuja Suomessa.

–   Parhaimmillaan voimme edistää paikallisen sopimisen avulla tuottavuuden kasvua sekä parantaa laatua ja kilpailukykyä, mikä mahdollistaa paremman ansiokehityksen. Työpaikoista on mahdollista tehdä myös turvallisempia, viihtyisämpiä ja innovatiivisempia työpaikkakohtaisen sopimisen avulla.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat