Politiikka

SAK:n Eloranta: Hallituksen ilmoitus ei muuta mitään

Lehtikuva
SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.
Lehtikuva
SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.
Lehtikuva
SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoo, että hallituksen ilmoitus tiedonannosta ei toistaiseksi muuta mitään, koska hallituksen lakiesitystä ei vielä ole olemassa.

Hänen mukaansa SAK:n liittojen vaikuttamistyö jatkuu näillä näkymin sen eteen, että irtisanomissuojaa heikentävä lainsäädäntö ei tulisi voimaan.

Elorannan mukaan asiassa on tapahtunut niin monta käännettä, ettei hänen kannata ennakoida mitä tapahtuman pitää.

Tällä hetkellä liitoilla ei Elorannan mukaan kuitenkaan ole uusia päätöksiä, vaan mielenilmauksilla vaikuttaminen jatkuu kuten tähän asti.

Akavan Sture Fjäder arvioi, että tilanne muuttuu sillä hetkellä, kun lakiesitys menee eduskuntaan.

– Silloin ollaan kansanvallan ytimessä. Eduskuntaa vastaan on vaikea lakkoilla, sillä parlamentarismia pitää kunnioittaa, Fjäder sanoi.

Vaikka eduskunnan enemmistö olisi keskiviikon äänestyksessä sitä mieltä, että lainvalmistelua on syytä jatkaa, se ei Fjäderin mukaan kuitenkaan muuta Akavan kantaa eli sitä, että irtisanomislakia ei pidä tulla.

– Olemme yhä valmiita etsimään kompromisseja, vieläkin voidaan miettiä vaihtoehtoja.

STTK:n puheenjohtajalle Antti Palolalle hallituksen päätös tiedonannon antamisesta tuli yllätyksenä.

– Mielenkiintoinen ja yllättävä veto. Tilanne on uusi, ja meidän pitää arvioida ja pohtia sitä. Liitot tietenkin päättävät itse, miten toimivat. Sinänsä meidän vanha päätös ja vaatimus ovat edelleen voimassa eli että hallitus vetäisi pois tämän esityksen ja aloittaisimme yhdessä valmistelun muista työllisyyttä ja työllistymistä edistävistä toimista, Palola kommentoi.

Palola sanoi keskiviikkona Ilta-Sanomille, että (painostustoimet) koskevat sitä aikaa, kun asia on valmistelussa ja että eduskunnalle pitää antaa työrauha sitten, kun laki sinne etenee. Torstaina hän painotti STT:lle, että puhui haastattelussa normaalin lainsäädännön mukaisesta tilanteesta tietämättä hallituksen tiedonannosta.

Järjestöt miettivät tilannetta viikonlopun yli ja katsovat sen jälkeen, onko niiden syytä järjestää ylimääräisiä hallituksen kokouksia asian vuoksi.

Sipilän mukaan tiedonannosta eli hallituksen työllisyyslinjauksista keskustellaan eduskunnassa tiistaina ja keskiviikkona äänestetään.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat