Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

SAK:n Lyly: Yhteiskuntasopimusta ei saa repiä työntekijän selkänahasta

Puheenjohtaja Lauri Lyly sanoo SAK:n olevan valmis yhteiskuntasopimuksen rakentamiseen. Hänen mukaansa sitä ei kuitenkaan saa repiä vain työntekijän selkänahasta.

Demokraatti.fi

– Yhteiskuntasopimuksen on oltava tasapainoinen kokonaisuus toimia, joissa yhdistyvät sopivalla tavalla jousto ja turva, Lyly painotti vappupuheessaan Tampereella.

Parhaimmillaan yhteiskuntasopimus on SAK:n näkökulmasta kokonaisuus, jossa järjestön tavoitteet toteutuvat niin itse sopimuksessa kuin hallitusohjelmassa.

– Mutta toisessa äärilaidassa yhteiskuntasopimuksesta voi tulla lyömäase meitä vastaan. Jos sitä ei synny, SAK:sta tehdään helposti syntipukki, Lyly sanoo.

SAK:n mukaan on välttämätöntä, että kaikkia tulevia hallituksen ja järjestöjen toimia katsotaan työllisyyssilmälasien läpi.

Järjestö esittää yhteiskuntasopimukseen yhteensä yli viittäkymmentä toimenpidettä, muun muassa työelämän laadun ja tuottavuuden yhtäaikaista parantamista, verotuksen kannustavuuden lisäämistä, työttömyysturvan joustavoittamista työntekijän näkökulmasta sekä pienituloisten kannustinloukkujen purkamista.

– Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa hallitusohjelmaa ja yhteiskuntasopimusta tehtäessä arvojen pitäisi nousta merkittävään asemaan. Kun oikeastaan vain niukkuutta on jaossa, arvopohjan pitää olla oikeudenmukaisuudessa ja heikomman puolella olemisessa, Lyly toteaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE