Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Saksa harppasi askeleen lähemmäs täydellistä koronasulkua

Lehtikuva

Saksa harppasi keskiviikkona jälleen askeleen lähemmäs täydellistä koronasulkua, kun muun muassa kaikki ravintolat, baarit, kuntosalit ja teatterit määrättiin sulkemaan ovensa maanantaista lähtien koronavirusepidemian kiihtymisen vuoksi.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tapaamisrajoituksia kiristetään niin, että on sallittua tavata kodin ulkopuolella vain yhden toisen talouden jäseniä sillä tavalla, ettei yhteishenkilömäärä ylitä kymmentä. Kotimaanmatkoja tulisi mahdollisuuksien mukaan välttää.

Kaupat ja koulut pysyvät toistaiseksi auki.

Rajoitusten on määrä olla voimassa marraskuun loppuun.

Liittokansleri Angela Merkelin mukaan liittovaltio auttaa koronarajoitusten kurittamia yrittäjiä tukipaketilla, jonka suuruus on kymmenen miljardia euroa.

Saksan päivittäiset uudet koronatartuntaluvut ovat nousseet yli 10 000:een, mutta viranomaiset varoittivat, että loppuviikosta tartuntoja voi olla jo yli 20 000 päivässä.

Myös Ruotsissa tehtiin keskiviikkona uusi synkkä ennätys, kun viranomaiset kertoivat kirjanneensa yli 2 100 uutta koronavirustartuntaa vuorokaudessa. Tämä on suurin määrä koko pandemian aikana.

Venäjällä synkkä koronakuolemien ennätys

Venäjällä 346 ihmistä on kuollut koronavirukseen liittyen vuorokauden aikana, kertoi uutistoimisto Tass. Määrä on suurin yhden päivän aikana raportoitu koko pandemian aikana.

Venäjällä tuli keskiviikkona voimaan maskipakko joillakin yleisillä paikoilla ja tiloissa, joissa on samanaikaisesti yli 50 ihmistä, kertoi Interfax. Ravintolat joutuvat suositusten mukaan sulkemaan ovensa kello iltayhdeksästä aamukuuteen.

Euroopan komissio kertoi keskiviikkona esittävänsä uusia toimia Euroopan kiihtyvän koronavirustilanteen hillitsemiseksi.

Koronavirustartunnan toteamiseen tarvittavia pikatestejä komissio hankkii sadalla miljoonalla eurolla ja jakaa ne jäsenmaille. Komissio myös tekee yhteishankintoja rokotusvälineistöstä ja neuvottelee rokotevalmistajien kanssa toimivien ja turvallisten rokotteiden saamisesta eurooppalaisten käyttöön.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
23.11.2020
”Tämä on ehkä liian suoraa puhetta, kun näin sanon” – Seppo Kääriäinen nostaa esiin Marin-Saarikko-akselin
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE