Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Saksalta 1,3 miljardin sotilasapupaketti Ukrainalle

LEHTIKUVA / AFP / ANATOLII STEPANOV

Saksa on ilmoittanut uuden, 1,3 miljardin euron arvoisen sotilasapupaketin toimittamisesta Ukrainalle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Paketista kertoi tiistaina Kiovan-vierailullaan Saksan puolustusministeri Boris Pistorius, joka on luvannut maansa jatkavan sotilasapua niin kauan kuin Ukraina sitä tarvitsee.

Saksan viimeisin apupaketti sisältää tykistöammusten lisäksi muun muassa uusia Iris-T-ilmapuolustusjärjestelmiä, jotka on määrä toimittaa Ukrainaan ensi vuoden aikana. Iris-T-järjestelmät soveltuvat muun muassa Venäjän droonien tuhoamiseen. Saksa on toimittanut niitä Ukrainalle jo aiemmin.

Pistorius ilmoitti viime viikolla, että Saksa kaksinkertaistaa ensi vuonna Ukrainalle annettavan sotilaallisen tuen. Ensi vuoden aikana Saksan on määrä tukea Ukrainaa kahdeksalla miljardilla eurolla. Saksa on toiseksi merkittävin Ukrainan tukija Yhdysvaltojen jälkeen.

Yhteensä Saksa on antanut Ukrainalle humanitaarista, taloudellista ja sotilaallista tukea noin 22 miljardin euron arvosta. Edellisestä, noin miljardin euron tukipaketista Saksa ilmoitti viime kuussa.

Ukraina on toistuvasti pyytänyt länsimaisilta liittolaisiltaan lisää sotilaallista tukea. Ukrainan tänä vuonna käynnistynyt vastahyökkäys ei ole onnistunut ajamaan pääosin maan itä- ja eteläosiin juurtuneita venäläisjoukkoja pois.

Venäjä on lisännyt ilmaiskujaan Ukrainaan, ja sen uskotaan kohdistavan iskuja erityisesti energiainfrastruktuuriin talven lähestyessä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE