Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Saksan ampuja kertoi aikeista hyökätä synagogaan ja halusta tappaa ”ei valkoisia” ihmisiä – julkaisi vihaa tihkuvan manifestin netissä

Lehtikuva-AFP
Synagogan edustalle on tuotu kukkia ja kynttilöitä Saksan Hallessa.

Saksassa Hallen eilisestä synagogahyökkäyksestä epäilty julkaisi netissä manifestin noin viikkoa aiemmin, kertovat saksalaismediat sekä ääriryhmien nettitoimintaa seuraava SITE-ryhmä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

SITE:n johtajan mukaan hyökkääjän 1. lokakuuta kirjoittamassa manifestissa oli muun muassa kuvia tämän käyttämistä aseista ja ammuksista. Manifestissa hyökkääjä kertoi haluavansa tappaa ”ei-valkoisia” ihmisiä, kuten juutalaisia.

Saksalaislehti Die Weltin mukaan 10 sivua pitkässä tekstissä mainittiin aikomus hyökätä Hallen synagogaan juutalaisten juhlapäivä Jom kippurin aikana.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE