Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Saksan junahyökkäystä epäillään ääri-islamistiseksi iskuksi – 17-vuotias tekijä oli tullut turvapaikanhakijana Afganistanista

Ambulanssit hakivat junahyökkäyksessä haavoittuneita eteläsaksalaisessa Würzburgin kaupungissa.

Saksan junahyökkääjä oli 17-vuotias ja lähtöisin Afganistanista, kertoo Baijerin osavaltion sisäministeri Joachim Herrmann.

Mies hyökkäsi kirveen ja veitsen kanssa ihmisten kimppuun junassa Würzburgin kaupungissa iltayhdeksän jälkeen eilen.

Poliisin mukaan yhteensä viisi ihmistä haavoittui, joista neljä vakavasti. Lisäksi useat ihmiset kärsivät shokista.

Herrmannin mukaan poliisin erikoisyksikkö sattui olemaan lähialueella ja pystyi puuttumaan tilanteeseen nopeasti. Poliisit ampuivat miehen, kun tämä yritti paetessaan hyökätä heitä vastaan.

Viranomaisten mukaan motiivi on todennäköinen, ei vielä varmistettu.

Viranomaisten mukaan mies vaikuttaa toimineen yksin ja hyökkäyksen motiivi oli todennäköisesti ääri-islamistinen. Silminnäkijät ovat kertoneet, että hyökkääjä huusi Allahu akbar, eli Allah on suurin.

Poliisin mukaan motiivia pitää kuitenkin vielä varmistella. Toukokuussa Baijerissa oli samankaltainen tapaus, jossa 27-vuotias mies puukotti kuoliaaksi yhden ihmisen ja haavoitti kolmea junassa.

Lisää aiheesta

Hänenkin kerrottiin huutaneen Allahu akbar, mutta tarkemmissa selvityksissä hänen taustastaan ei löytynyt mitään ääri-islamistia viitteitä. Sen sijaan miehellä oli ollut psyykkisiä ja huumeongelmia.

Tekijä tuli Afganistanista ilman perhettään.

Viranomaiset kertoivat myös, että eilisen hyökkäyksen tehnyt 17-vuotias oli tullut Saksaan turvapaikanhakijana Afganistanista ilman perhettään. Hän asui sijoitusperheessä läheisessä Ochsenfurtin kaupungissa.

Hyökkäys saattaa johtaa poliittisten jännitteiden kiristymiseen Saksassa, joka otti viime vuonna vastaan liki 1,1 miljoonaa turvapaikanhakijaa.

Baijerin suurin puolue on CSU, joka on arvostellut ankarasti hallitusliittolaisensa liittokansleri Angela Merkelin avointa pakolaispolitiikkaa. Riitaisan hallituskoalition suosio on ollut laskussa, kun taas oikeistopopulistisen AfD-puolueen kannatus on noussut.

Lisäksi naapurimaa Ranskan terrori-iskut ovat lisänneet huolta vastaavan tapahtumisesta myös Saksassa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE