Politiikka

Sampo Terho hurjana: ”Siniset pelastivat Suomen hallituksen, talouskasvun, ja kymmenet tuhannet työpaikat”

Lehtikuva
Lehtikuva

Sininen tulevaisuus pitää tänään perustavan puoluekokouksen Tampereella. Uuden puolueen todennäköinen uusi puheenjohtaja Sampo Terho sanoi kokousväelle tervehdyspuheessaan, että siniset on erilainen puolue.

”Puolue ilman etujärjestöjä, puolue ilman valtapeliä, puolue ilman politikointia. Me synnyimme kuin sattumalta, ilman ennakkosuunnitelmaa, ja kuitenkin juuri meitä tämä maa tarvitsee. Sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.”

Terhon mukaan siniset pelastivat Suomen hallituksen, talouskasvun, ja kymmenet tuhannet työpaikat irtautumalla perussuomalaisista.

”Ajatelkaa mitkä olisivat olleet vaihtoehdot: demarit, vihreät, RKP, Vasemmistoliitto… toisilta nimiltään työttömyys, liittovaltio, turvapaikkaturismi ja konkurssi.”

Terhon mukaan juuri tämä on Sinisen tulevaisuuden toimintaperiaate.

”Hallituksen pelastaminen oli Suomelle hyväksi, kun hinta siitä taas maksettiin puoluepolitiikassa. Sininen tulevaisuus asettaa aina yleisen edun puoluepolitiikan edelle. Sen periaatteen mukaisesti puolue syntyi, ja sitä periaatetta noudattaen puolue jatkaa. Vanhat puolueet ovat liian usein unohtaneet, että mikä on hyväksi kansakunnalle, on hyväksi myös puolueille. Ja jos puolueet eivät aja kansakunnan etua vaan omaansa, niin mitä järkeä koko järjestelmässämme olisi?”

Terho sanoo, ettei sinisten kannata murehtia menneitä puoluetukia.

”Aate elää ilman almujakin. Puoluetukia jaetaan Suomessa ensi vuonna kolmisenkymmentä miljoonaa, niistä siniset kuittaa 0 euroa. Niin on hyvä.”

Terhon mukaan sinisten tehtävänä on ennen kaikkea olla muutosvoima.

”Vain uudistusten kautta voimme turvata suomalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden myös tulevaisuudessa. Tavoitteenamme on, että jokaisella yksilöllä yli sukupolvien on tasa-arvoiset mahdollisuudet kehittää itseään, ympäristöään ja yhteiskuntaa. Haluamme yhteiskunnan joka kannustaa työhön ja yrittämiseen, toisista välittämiseen sekä turvaa toimeentulon jokaiselle kansalaiselle.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat