Politiikka

Sampo Terho: Näin Suomi voisi järjestää olympialaiset Norjan kanssa

Lehtikuva / Timo Jaakonaho
Lehtikuva / Timo Jaakonaho
Lehtikuva / Timo Jaakonaho

Urheiluasioista vastaava ministeri Sampo Terhon (sin.) mukaan olympialaisten mielekkyydestä on käyty hyvin kriittistäkin keskustelua ihan aiheesta.

”Kisat ovat nykyään hyvin kalliit järjestää. Näissäkin kisoissa monet kisapaikat oli rakennettu miltei tyhjästä ja osa rakennuksista jää kisojen jälkeen tyhjilleen kasvamaan ruohoa, osa jopa puretaan. Lisäksi joissain lajeissa katsojamäärät jäivät vähäisiksi. Esimerkiksi jääkiekon puoliväliottelu Suomi-Kanada -ottelu pelattiin melko tyhjille katsomoille.”

Terho sanoo tuoreessa blogikirjoituksessaan, että olympialaisten uskottavuuden ja kunnioitettavuuden säilyttämiseksi tulevaisuuden olympialaiset tulisi järjestää entistä kestävämmin ja kustannustehokkaammin.

Suomessa on mahdollista ilman suuria investointeja järjestää esimerkiksi hiihdot ja jääkiekot, Norjassa alppilajit.

”Olympialaisten volyymit ovat valtavat: joukkueiden, kisaturistien ja järjestäjien lisäksi jo pelkästään toimittajiakin tuli myös näihin kisoihin noin 13 000, joten tyhjästä kaikkea infrastruktuuria ja kisatekniikkaa ei kannata vain poliittisista syistä rakentaa. Kestävän kehityksen tukeminen tulee olla myös Suomen vahva linja kansainvälisissä neuvottelupöydissä.”

Terho ehdottaa yhdeksi ratkaisuksi sitä, että olympialaiset voitaisiin järjestää useammalla paikkakunnalla, ehkä useammassa valtiossa.

”Näin vastuu jakaantuisi ja kukin valtio voisi hyödyntää omia lajivahvuuksiaan. Näin esimerkiksi Suomi voisi järjestää olympialaiset yhdessä Norjan kanssa. Suomessa on mahdollista ilman suuria investointeja järjestää esimerkiksi hiihdot ja jääkiekot, Norjassa alppilajit.”

Kisoja paikan päällä viikonloppuna seurannut Terho lupaili vetää ”arhinmäet”, jos Iivo Niskanen voittaa kultaa 50 kilometrin hiihdossa. Näin ei ilmeisesti kuitenkaan käynyt.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat