Politiikka

Sampo Terho suivaantui: ”Syntyy mielikuva, että kansallista hätätilaa on käytetty maahanmuuttokriisin aikana taloudellisesti hyväksi”

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

Sinisten kansanedustaja, ministeri Sampo Terho kritisoi ”vokkibisnes”toimintaa voimakkaasti. Suomen Kuvalehti kirjoitti 12.9. lehdessään, että esimerkiksi Luona Oy on tehnyt yli kolmen miljoonan euron voitot vastaanottokeskuksien pyörittämisellä, Terho sanoo tiedotteessaan.

”Syntyy mielikuva, että kansallista hätätilaa on käytetty maahanmuuttokriisin aikana taloudellisesti hyväksi.”

”Turvapaikkajärjestelmän on oltava reilu myös suomalaiselle veronmaksajalle ja on ehdottoman tärkeää, ettei humanitaarista maahanmuuttoa käytetä miljoonavoittojen takomiseen. Vastaanottobisneksessä ei voida tinkiä yleishyödyllisyyden ja veronmaksajien edun vaatimuksesta.”

Terhon mukaan on selvää, että turvapaikanhakijoille on järjestettävä asianmukainen majoitus, mutta jatkossa ei voida tehdä sitä virhettä, että ilman kilpailutusta käytännössä annetaan yrityksille veronmaksajien kuittaama avoin sekki.

”Virheiden toistaminen vältetään parhaiten pitämällä turvapaikkajärjestelmä mahdollisimman hallittuna. Siniset ovat ehdottaneet turvapaikkahakemusten käsittelyä jo Euroopan ulkopuolella, mikä olisi paras keino turvapaikkajärjestelmän vakauden hallinnoimiseen ja kustannusten kohtuullistamiseen.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat