Talous

Samsungin perijälle viiden vuoden tuomio lahjusoikeudenkäynnissä

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Lee Jae-yong (keskellä) saapui oikeuteen Soulissa.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Lee Jae-yong (keskellä) saapui oikeuteen Soulissa.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Lee Jae-yong (keskellä) saapui oikeuteen Soulissa.

Elektroniikkajätti Samsungin perijä Lee Jae-yong, 49, on saanut viiden vuoden tuomion lahjusoikeudenkäynnissä, kertoo uutistoimisto Yonhap. Tuomio tuli muun muassa lahjonnasta ja väärästä valasta. Syyttäjä oli vaatinut Leelle 12 vuoden tuomiota.

Syyttäjien mukaan Samsung maksoi liki 40 miljoonan euron lahjukset entisen presidentin Park Geun-hyen luotetulle ystävälle vastineeksi poliittisista palveluksista. Rahojen vastineeksi hallitus muun muassa tuki Leen valintaa yhtiön johtoon sen jälkeen, kun hänen isänsä joutui vuoteenomaksi sydänkohtauksen jälkeen vuonna 2014.

Samsungin mukaan kyse ei ole ollut lahjuksista, vaan lahjoituksista hyväntekeväisyyteen.

Asiantuntijat ovat olleet erimielisiä siitä, mitä Leen vankilatuomio merkitsee yhtiölle. Eteläkorealaisen analyytikon Chung Sun-supin mukaan tärkeät investoinnit ja linja-ratkaisut vaativat usein Samsungin kaltaisissa yhtiöissä omistajasuvun hyväksynnän, joten päätöksenteko yhtiössä saattaa kärsiä.

Samsungista kirjaa valmisteleva Geoffrey Cain on toista mieltä.

– Samsung ei joudu turmioon ilman Leetä. Vaikka hän on vankilassa, Samsung pärjää ihan hyvin. Asiantuntijat nousevat tekemään omat päätöksensä, Cain uskoo.

Lee on ollut tutkintavankeudessa helmikuusta lähtien, eikä sillä juurikaan ole ollut vaikutusta yhtiöön. Muun muassa elektroniikkajätin lippulaiva Samsung Electronics on tehnyt kovaa tulosta muistipiireillään.

Juttua on täydennetty klo 10:25.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat