Politiikka

”Sana on pilattu” – Soini puolusti populismia ja torjui ihmisten sortamisen

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Perussuomalaisten entisen puheenjohtajan, ulkoministeri Timo Soinin (uv.) mukaan alun perin myönteisestä populismin käsitteestä on tullut nyky-Suomessa kielteinen lyömäase.

Soinin mukaan populismi tarkoitti alun perin kansan asian ajamista kansan kielellä ja ihmisistä välittämistä.

– Ei se, että ihminen puhuu läpiä päähänsä, puhuu rasistisia tai fasistisia juttuja, joista voidaan joutua käräjille tai möykkää sosiaalisessa mediassa, ole populismia. Jos se on populismia, niin se sana on pilattu, Soini sanoi SuomiAreena-tapahtumassa Porissa.

Soinin mukaan perussuomalaisten viime kuussa tapahtunut hajoaminen johtuu siitä, että puolueen perinteiset arvot eivät Jyväskylän puoluekokouksen jälkeen enää olleet voimassa.

– Sen takia piti perustaa uusi ryhmä, jota johtaa nuoremmat voimat, Soini sanoi.

Soini korosti yhteistyökyvyn merkitystä politiikan teossa.

– Maailmassa ei saa mitään aikaan, jos on itse pänkkäpäisesti koko ajan oikeassa ja jankuttaa samoja asioita. Pitää pystyä tekemään kompromisseja. Sillä tavalla saa omia asioita aikaan, Soini painotti.

– Tärkeintä on olla tarpeeksi vahva, ettei tarvitse eikä halua potkia heikkoja päähän, ei toisenlaisia ihmisiä, ei toisuskoisia tai epäuskoisia tai toisen värisiä. Ihmistä ei saa sortaa, Soini summasi ja sai suosionosoitukset korventavassa auringonpaisteessa istuneelta yleisöltä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat