Politiikka

Sanna Marin: ”Ihmisoikeuksilla ei pidä pelata pingistä” – eduskunta keskustelee avioliitosta jälleen torstaina

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Eduskunnan lakivaliokunta päätti tänään äänestyksen jälkeen, että maaliskuun alussa voimaan tulevaa avioliittolain muutosta vastustava kansalaisaloite etenee eduskunnan salikäsittelyyn. Lakivaliokuntaan kuuluvan kansanedustaja Sanna Marinin (sd.) mukaan asia käsitellään jo tällä viikolla.

– Huomenna valiokunta käsittelee tarkemmin mietinnön sisältöä. Näillä näkymin asia tulee ensimmäiseen käsittelyyn torstaina ja toiseen käsittelyyn eli äänestettäväksi perjantaina, Marin sanoo.

Sosialidemokraatit olisivat Marinin mukaan halunneet yhdessä vihreiden, vasemmiston ja RKP:n kanssa jatkaa asiantuntijakuulemisia ja myös kritisoivat kohtuuttoman kiireisenä pitämäänsä käsittelyaikataulua, mutta hävisivät äänestyksen.

– Tämän jälkeen äänestimme sen puolesta, ettei asiasta tehtäisi mietintöä, koska kysymys on vastikään käsitelty eduskunnassa ja kansalaisaloite on luonteeltaan vasta-aloite aiemmin hyväksytylle kansalaisaloitteelle. Hävisimme myös tämän äänestyksen, Marin sanoo.

Lakivaliokunta päätti tehdä asiasta mietinnön, mutta se päätyi äänestyksen jälkeen esittämään kansalaisaloitteen hylkäämistä.

Olisin myös henkilökohtaisesti suonut, ettei samaa rumaa ja halventavaa keskustelua sateenkaariperheistä enää käytäisi eduskunnassa.

Marin ei olisi toivonut eduskuntaan enää uutta avioliittokeskustelua.

– Mielestäni on kohtuutonta samaa sukupuolta olevien parien ja sateenkaariperheiden näkökulmasta, että asia on jälleen eduskunnassa käsittelyssä ja äänestyksessä. Ihmiset ovat luottaneet siihen, että asia on käsitelty ja laki astuu voimaan maaliskuussa. Monet ovat suunnitelleet elämäänsä tähän peilaten.

– Olisin myös henkilökohtaisesti suonut, ettei samaa rumaa ja halventavaa keskustelua sateenkaariperheistä enää käytäisi eduskunnassa, jossa esimerkiksi perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien edustajat ovat profiloituneet. Ihmisoikeuksilla ja tavallisten suomalaisten perheiden asioilla ei pidä pelata pingistä. Nämä ihmiset ansaitsevat parempaa.

SDP kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia, joka astuu voimaan maaliskuussa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat