Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Sanna Marin ilmoitti selvin sanoin: Nämä korvataan täysimääräisesti – ”Toivon, että tällaista keskustelua ei tarvitse enää tästä eteenpäin jatkaa”

Lehtikuva

Pääministeri Sanna Marin (sd.) teki Kuntaliiton puheenjohtajapaneelissa selväksi, että kuntien koronakulut korvataan täysimääräisesti. Asiaa koskevan huolen nosti esille Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen avauspuheenvuorossaan.

Rane Aunimo

Demokraatti

– Me olemme todenneet useita kertoja, että nämä korvataan täysimääräisesti. Minä tulen pitämään huolta siitä, että nämä korvataan täysimääräisesti ja toivon, että tällaista keskustelua ei jatketa eikä lähetetä kuntakentälle sellaista viestiä, että hallitus ei ikään kuin tästä sitoumuksesta pitäisi kiinni. Kyllä me pidämme, siitä me tulemme pitämään huolta.

Marin jatkoi sanomalla, että se kuinka tämä tehdään on toinen kysymys.

– Mikäli me ennakoimme, niin voi olla, ettei osu lankulle ja sitten joudumme myöhemmin korjaamaan kokonaisuutta. Tai jos odotamme, sitten me emme juuri nyt voi tulla kuntia vastaan vaan me katsomme jälkikäteisesti,  kuinka paljon kustannuksia syntyy ja jälkikäteisesti ne korjataan. Tai josko voisimme tehdä sekä että. Nyt korvataan ja myöhemmin sitten tarkistetaan ja sitten korvataan jälkikäteisesti kaikki ne kustannukset. Mutta tästä sitoumuksesta pidetään kiinni ja toivon, että tällaista keskustelua ei tarvitse enää tästä eteenpäin jatkaa.

Tilaisuuteen osallistuvat puoluejohtajat Marin lisäksi Riikka Purra (ps.), Petteri Orpo (kok.), Maria Ohisalo (vihr.), Li Andersson (vas.), Anna-Maja Henriksson (r.) sekä keskustasta varapuheenjohtaja Petri Honkonen. Keskustan Annika Saarikko jäi paneelista pois sairastumisen vuoksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE