Uutiset

Sanna Marin isännöi Viron presidentin vierailua Tampereella

afp/raigo pajula
Viron presidentti Kersti Kaljulaid vierailee Tampereella.
afp/raigo pajula
Viron presidentti Kersti Kaljulaid vierailee Tampereella.
afp/raigo pajula
Viron presidentti Kersti Kaljulaid vierailee Tampereella.

Viron presidentti Kersti Kaljulaid tekee puolisonsa Georgi-Rene Maksimovskin kanssa valtiovierailun Suomeen 7.–8. maaliskuuta 2017 tasavallan presidentti Sauli Niinistön kutsusta.

Toisena vierailupäivänä, keskiviikkona 8. maaliskuuta presidenttipari vierailee Tampereella, jossa heidän vierailuaan isännöivät kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Sanna Marin, pormestari Anna-Kaisa Ikonen sekä Tampereen teknillisen yliopiston rehtori Mika Hannula.

Tampereen vierailunsa aikana presidentti Kaljulaid tutustuu Tampereen teknilliseen yliopistoon. Vierailu yliopistolla huipentuu presidentti Kaljulaidin puheeseen ja keskustelutilaisuuteen, jonka teemana on Kaupunkien, yliopistojen ja yritysten yhteistyö.

Tiistaina 7. maaliskuuta presidenttipari on Helsingissä tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion vieraina Presidentinlinnassa, jossa presidentit keskustelevat Suomen ja Viron suhteista, kuten taloudellisesta ja ICT- sekä opetusalojen yhteistyöstä.

Esillä ovat myös Euroopan ja Itämeren alueen turvallisuustilanne, ajankohtaiset EU-asiat sekä suhteet Venäjään ja Yhdysvaltoihin.

Presidentti Kaljulaidin mukana Suomessa vierailevat opetus- ja tutkimusministeri Mailis Reps sekä yrittäjyys- ja informaatioteknologiaministeri Urve Palo. Lisäksi matkassa on noin 50 hengen yritysvaltuuskunta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat