Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Sanna Marin korosti satakuntalaisille puoluekokousedustajille ohjelmatyötä, luottamusta ja työelämän laatukysymyksiä

Lehtikuva / Markku Ulander

Satakunnan sosialidemokraattien puoluekokousryhmä piti lauantaiaamuna 15.8.20202 Vanhankylän työväentalolla viimeisen ryhmäkokouksensa ennen viikon kuluttua alkavaa Tampereen puoluekokousta. Ryhmäkokous alkoi pääministerin ja puolueen puheenjohtajaksi ehdolla olevan Sanna Marinin etävierailulla.

Tuomas Koivisto

Satakuntalaiset onnittelivat heti aluksi hiljattain avioitunutta Marinia ja kuuntelivat tyytyväisenä tämän esiin nostamia, tulevan puoluekokouskauden kannalta oleellisia näkökulmia: poliittisen ohjelmatyön tärkeyttä, ihmisten keskinäisen luottamuksen vahvistamista ja työelämän laadun kehittämistä.

Sdp:n ohjelmatyö on vaikuttanut hallituksen politiikkaan

SDP:n viime vuosien ohjelmatyötä on kehuttu laajasti, ja siinä keskeisesti mukana ollut pääministeri piti laajaa, aidosti yhdessä tehtyä työtä sekä erittäin innostavana että vaikuttavana asiana. Hän kertasi kokousväelle jo nyt toteutuneita tulevaisuustekoja: hoitajamitoituksen kirjaamista lakiin, subjektiivisen varhaiskasvatusoikeuden palauttamista, pienimpien eläkkeiden korotusta ja aktiivimallin leikkurien purkamista.

– Tämä ohjelmatyö on ollut yksi inspiroivimmista töistä, joita olen saanut tämän liikkeen parissa tehdä. Sen ansiosta pystyimme eduskuntavaaleissa johtamaan keskustelua ja ottamaan ilmatilan haltuun. Ohjelmatyömme on myös aidosti vaikuttanut tämän hallituskauden aikana tehtyyn politiikkaan. Tätä työskentelytapaa pitää jatkaa ja entisestään vahvistaa, Marin totesi.

Ihmisten välinen luottamus tärkeää

Pääministerin mielestä koronakriisi on tuonut entistä vahvemmin esiin ihmisten välisen luottamuksen tärkeyden. Yhteiskunnassa on ja pitää olla laaja luottamus siihen, että toimimme vaikeissa tilanteissa yhdessä.

-Suomessa on totuttu toimimaan yhdessä ja hakemaan kompromisseja ja konsensusta. Hyvinvointivaltio luo turvallisuuden tunnetta ja uskoa siihen, että vaikeissakin tilanteissa elämä kantaa. Meille sosialidemokraateille luontevaa luottamuksen ja siltojen rakentamisen viestiä kannattaa pitää esillä, Sannan Marin painotti.

Hyvä työelämä on kaikkien asia

Työelämään liittyvistä kysymyksistä eniten julkista huomiota on saanut työllisyysasteen nostaminen. Se onkin äärimmäisen tärkeä asia, mutta Sanna Marinin mukaan meidän pitäisi keskustella entistä enemmän myös työelämän laadusta ja sisällöllisistä kysymyksistä.

– On puhuttava työn ja perhe-elämän yhdistämisestä, työelämän tasa-arvosta, töissä jaksamisesta ja työhyvinvoinnin kehittämisestä. On myös kysyttävä, miten tuottavuuden hedelmiä jaetaan reilulla ja oikeudenmukaisella tavalla. Hyvä työelämä ei ole vain joidenkin ryhmien, vaan meidän kaikkien asia, Sanna Marin kertoi.

Työelämän tärkeät asiat kytkeytyvät vielä syvällisempiin kysymyksiin siitä, mitä oikeastaan pidämme elämässä tärkeänä.

-Miten voimme kehittää yhteiskuntaa niin, että ihmiset voisivat elää merkityksellistä ja hyvää elämää? Sanna Marin kysyi.

Myös varapuheenjohtajaehdokkaat esillä

Sanna Marin tunnetaan erinomaisena esiintyjänä, mutta hyvän vaikutuksen kokousväkeen tekivät myös pääministerin jälkeen virtuaalisesti esiintyneet varapuheenjohtajaehdokkaat Jaana Ylitalo, Niina Malm, Timo Harakka, Matias Mäkynen, Ville Skinnari ja Aki Linden. Jokainen sai esitellä ajatuksiaan viiden minuutin verran.

Sanna Marinin valintaa puheenjohtajaksi pidetään aivan selvänä, joten suurin jännitys puoluekokouksessa kohdistuukin äänestykseen varapuheenjohtajista. Työväentalon käytäväpuheissa oltiin sitä mieltä, että puolueella on positiivinen ongelma: Tarjolla on erittäin kyvykkäitä henkilöitä, jotka kaikki olisivat tehtävään päteviä. Nyt pitää vain ratkaista, mitä vahvuuksia painotetaan.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE