Politiikka

Sanna Marin: ”Kyllähän tämä aikamoisia kysymyksiä herättää”

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

Iltalehti ja Aamulehti uutisoivat tänään, että ulkoministeri Timo Soinin (s.) valtiosihteeri Samuli Virtanen olisi matkustanut pääministeri Juha Sipilän (kesk.) virka-asunnolta 11.6. Kesärannasta salaa auton peräkontissa tilanteessa, jossa Jyväskylässä oli käynnissä prussuomalaisten puoluekokous.

Puoluekokous johti perussuomalaisten hajoamiseen ja Uuden vaihtoehdon eli nykyisen sinisen eduskuntaryhmän syntymiseen.

– Puoluekokouksen ratkaisevien valintojen jälkeen nykyiset Siniset keskustelivat keskenään, neuvottelivat hallituskumppanien kanssa ja valtiosihteeri (Samuli) Virtanen kävi pääministerin luona sunnuntaina. Se että hän vältti mediahuomiota, tilanteen ollessa vakavin mahdollinen ja tietovuoto kansanedustajien siirtymisestä liian suuri, ei ole rikos. Peräkontissa saa matkustaa jos katsoo sen parhaaksi vaihtoehdoksi tilanteen huomioon ottaen, sinisen eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Tiina Elovaara kirjoittaa blogissaan.

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin ihmettelee Elovaaran kannanottoa.

– Suomen lainsäädännön mukaan ihmisen pitää olla autossa liikkuessaan turvavöissä. Tämä ei nyt ihan lainsäädännön mukaan mennyt oikein. Toisin kuin sinisten ryhmävarapuheenjohtaja Elovaara sanoi, että tämä on hyväksyttävää, lainsäädännön näkökulmasta tällainen matkustustapa ei ole hyväksyttävä, Marin sanoo.

”Haluaako hän kenties korjata omaa lausuntoansa?”

Marin kääntää kuitenkin nopeasti huomion takakontissa matkustamisesta muualle.

– Se oikea kysymyshän tässä kuitenkin on se, että on ollut tällainen salainen tapaaminen, josta on pitänyt ikään kuin salaisesti sitten poistua sinä viikonloppuna. Se kertoo mielestäni siitä, että on pyritty salailemaan asiaa, tapaamista ja sitä, että siinä ajankohdassa on käyty näitä keskusteluita, Marin pohtii.

Hän toivookin vastauksia pääministeri Juha Sipilältä.

– Kyllähän tämä aikamoisia kysymyksiä herättää ja toivottavasti niihin saadaan vastauksia.

– Ovatko ne tiedot, joita hän on eduskunnalle antanut, pitäneet paikkaansa tämän uusimman käänteen ja tiedon valossa vai haluaako hän kenties korjata omaa lausuntoansa, Marin sanoo ja toteaa jäävänsä odottamaan lisätietoa.

Sipilä kiisti jälleen tänään kysymyksen siitä, että sunnuntaina 11.6. olisi oltu jo pitkällä sittemmin syntyneen hallituksen, johon tuli siniset, muodostamisessa.

– Sunnuntai-iltana tuli ensimmäisiä tietoja, ihan niin kuin minä eduskunnassa olen vastannut. Ei minulla ole siihen mitään lisättävää. Niin kuin olen aikaisemminkin sanonut niin (Samuli) Virtanen kävi sunnuntaina Kesärannassa lyhyesti piipahtamassa, Sipilä sanoi tänään eduskunnassa.

Hallituskriisiin johtaneesta prosessista selviää viikko viikolta yhä kummallisempia piirteitä.

– Eihän tämä demokratian näkökulmasta ja kansalaisten silmissä varmasti ole mennyt oikein eli hyvin erikoinen tilanne. Hallituksella on vielä eduskunnassa hienoinen enemmistö, mutta sitten jos katsotaan kannatuslukujen valossa, niin se ei nauti Suomen kansan enemmistön luottamusta, Sanna Marin sanoo.

– Ja sitten kun vielä palataan siihen, millä tavalla perussuomalaisten puolue hajosi puoluekokouksen jälkeen ja miten uusi hallitus muodostettiin sinisten kanssa, niin kyllä tämä aika erikoiselta varmasti ihmisten silmissä näyttää, hän jatkaa.

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat