Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Sanna Marin: ”Meillä on iso urakka edessä myös julkisen talouden näkökulmasta”

Lehtikuva

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan hallitus odottaa ennen juhannusta konkreettista esitystä kansliapäällikkö Martti Hetemäen exit-työryhmältä siitä, miten syksyn budjettiriiheen valmistaudutaan ja millä tavalla seuraavina vuosina jälleenrakennusta pystytään tekemään.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Hallitus keskusteli tänään exit-työryhmän toisen vaiheen raportista. Marin sanoi toimittajille Helsingissä Säätytalon portailla, että tänään hallituspuolueiden kanssa käytiin lähetekeskustelu ja työryhmää evästettiin jatkoaskelmerkeistä.

– Meillä on iso urakka edessä myös julkisen talouden näkökulmasta, ja tähän kokonaisuuteen kävimme evästyskeskustelun ja odotamme konkreettisia esityksiä ennen juhannusta, hän sanoi.

Marin lisäsi, että myös tulevaisuudessa on isoja haasteita ja koronaepidemian mahdolliseen toiseen aaltoon pitää pystyä varautumaan.

– Isot tavoitteet ovat meillä edelleen voimassa. Pyrimme tietenkin tekemään politiikkaa, jolla saamme taloutta tasapainotettua pitkällä aikavälillä.

Hänen mukaansa pitää tehdä rakenteellisia uudistuksia, vahvistaa Suomen työllisyyttä ja tehdä sellaista politiikkaa, jolla yhteiskuntaa uudistetaan ilmastollisesti kestäväksi.

Marinin mukaan haastekerrointa on tullut huomattavasti enemmän, mutta edessä on samaa työtä, mistä on aiemminkin keskusteltu.

– Tavoitteena pitää olla, että laajoihin rajoitustoimiin tässä mittakaavassa ei enää tarvitsisi lähteä. Yhtenä evästyksenä annoin toiveen ministeriöiden suuntaan, että esitetään toiveita ja tarpeita, mitä (testaa, jäljitä, eristä, hoida) strategiaan toteutukseen liittyen on, hän sanoi.

”Tavoite 60 000 työllisestä pitää saavuttaa”

Marinin mukaan syntyneitä vaurioita ei voida korjata yhdessä hallituskaudessa.

Samoilla linjoilla oli valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.). Liiallisten leikkausten ja veronkorotusten sijaan hallituksen pitäisi hänen mukaansa tehdä päätöksiä myös rakenteellisista uudistuksista, joita ovat sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus tai työllisyyttä lisäävät toimet.

Kulmunin mukaan syksyyn mennessä pitäisi tehdä hallitusohjelman mukaiset päätökset vähintään 30 000 uudesta työllisestä sekä koko vaalikauden aikana 60 000 työllisestä.

– Ne nyt vähintään täytyy saada ja kyllä jää seuraavillekin vaalikausille kovasti työtä, että suomalaiset pääsevät töihin, Kulmuni sanoi toimittajille hallituksen neuvotteluiden jälkeen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE