Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Sanna Marin: ”Tarvitsemme myös työrauhaa”

Lehtikuva
Pääministeri Sanna Marin (sd.).

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on päivittänyt Twitteriin hallituksen koronakriisin johtamisesta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Kuten olen eduskunnallekin todennut, en voi luvata, että hallitus onnistuu kriisin keskellä kaikin osin täydellisesti. Voin kuitenkin vakuuttaa, että teemme kaikkemme epidemian hillitsemiseksi, terveydenhuollon kantokyvyn varmistamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi.

– Jotta voimme onnistua työssämme mahdollisimman hyvin, tarvitsemme myös työrauhaa. Myöhemmin tulee aika, jolloin on käytävä tarkasti läpi, missä onnistuimme ja missä olisimme voineet toimia paremmin. On opittava, jotta olemme vastaisuudessa entistä paremmin varautuneita, hän jatkaa.

Marin kirjoittaa, että kriisiaika ei ole se hetki, jolloin kyseenalaistetaan toimivaltaisten viranomaisten osaaminen ja kyky, tai uudistetaan johtamisen rakenteen.

– Kriisissä tehdään päätöksiä ja toimitaan sen tiedon pohjalta, joka on käytettävissä. Hallinnon tehtävä on toimeenpanna linjaukset.

– Yhtälailla on tärkeää pitää yllä mutkatonta vuoropuhelua instituutioiden välillä. Nähdäkseni keskusteluyhteys valtioneuvoston, eduskunnan ja presidentin välillä on ollut suora ja toimiva.

Viikonlopun aikana on käyty keskustelua siitä, miten koronakriisin johtaminen on valtioelimissä järjestetty. Keskustelun aloitti Iltalehden uutinen. Presidentti Sauli Niinistö kertoi tänään Ilta-Sanomille käyneensä pääministeri Marinin kanssa viestinvaihtoa niin sanotusta kriisiryhmästä torstaina.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE