Politiikka

Sanna Marin Turusen purkauksesta suorassa tv-lähetyksessä: ”Perinteistä setämies-osastoa” – Näin PS-kansanedustaja vastaa

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Ylen torstai-illan A-talk -keskustelu eteni eduskunnassa tällä viikolla hyväksytystä osakkeiden hallintarekisteröinnistä keskustelijoiden tunteisiin tavalla, jota kuvattiin katsojien keskuudessa muun muassa setämäiseksi vähättelyksi.

Studiossa toimittaja Jan Anderssonin vieraina olivat hallituspuolueiden kansanedustajat Antti Kurvinen (kesk.) ja Kaj Turunen (ps.) sekä opposition kansanedustajat Pekka Haavisto (vihr.) ja Sanna Marin (sd.).

Kun Marin nosti esiin hallintarekisteröintiin liittyvän oikeusviranomaisten huolen veronkierrosta ja talousrikoksista, perussuomalaisten Turunen otti lämpöä ja syytti Marinia tunteenpurkauksesta ja asiantuntemattomuudesta.

Näin keskustelu eteni.

Marin: Minkä takia te olette täällä nyt kovin huolissanne näistä kysymyksistä, kun te ajatte tämänkaltaista lainsäädäntöä? Ja minkä takia te puhutte siitä, että hallintarekisteröintiä ei mahdollisteta, kun te mahdollistatte sen?

Turunen: Mun mielestä tämä Sanna Marinin puheenvuoro kiteytti sen, että mistä on kysymys. Sanna Marin puhui, että meidän ei tarvitse hyväksyä ulkomailla suomalaisten hallintarekisteröintiä. Eiks niin, näinhän sä sanoit? Sanoitko?

Marin: Kyllä, meidän ei tarvitse mennä järjestelmään, jossa suomalaisten on mahdollista omistaa ulkomaisten hallintarekistereiden kautta osakkeita.

Turunen: Tällä tunteen purkauksella, jolla Sanna Marin puhuu tässä näin puhutaan sellaisista asioista, joita ei tunneta.

Turusen kommentit koettiin sosiaalisessa mediassa setämäisenä vähättelynä. Myös Marin on samoilla linjoilla.

– Turusen kommentit olivat melko perinteistä setämies-osastoa ja kertoivat hänen asenteestaan naispuolisia keskustelijoita kohtaan.

– Lisäksi hän puhui useassakin kohdassa ristiriitaisesti aiempien lausuntojensa kanssa. Hän on itse todennut joulukuussa, ettei Suomen tarvitse eikä kannata muuttaa lakia niin, että omistukset voitaisiin piilottaa hallintarekisteriin ulkomaille. Eilisessä keskustelussa hän väitti päinvastaista, Marin sanoo.

Kaj Turunen kommentoi keskustelua Demokraatille lyhyesti.

Suhtautumisesi Sanna Mariniin torstain A-talkin hallintarekisterikeskustelussa koettiin vähättelevänä ja setämäisenä, haluatko kommentoida?

– En.

Et ollut omasta mielestäsi vähättelevä?

– En missään tapauksessa ainakaan vähättelevä.

Ymmärrätkö mistä tällainen vaikutelma on voinut syntyä?

– Ei minulla ole enempää kommentoitavaa tähän.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat