Politiikka

”Sanoin eduskunnan kyselytunnilla, että en lepää ennen kuin leikkaus perutaan” — kävi juuri niin kuin kansanedustaja julisti

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Tuula Haatainen pitää hienona, että hallitus taipui opposition ja hoitajien sekä vanhusten omaisten kritiikin edessä ja peruutti epäinhimillisen päätöksensä leikata hoitajamitoitusta.

— Sanoin eduskunnan kyselytunnilla, että en lepää ennen kuin leikkaus perutaan. Vanhuspalvelulain myötä on hoitajien määrä saatu nousemaan. Tutkimusten mukaan suomalaisella hoitajalla on silti työvuoronsa aikana hoivattavanaan jopa puolet enemmän vanhuksia kuin Tanskassa ja Norjassa. Hoitajilla on paikoittain suuria vaikeuksia selvitä työstään hyvin. Tästä kaikesta tutkimustiedosta huolimatta hallitus pitkään esitti, että jopa joka viides hoitaja voisi jäädä pois työstään. Esitys oli jo syntyessään epäinhimillinen ja siksi sen peruuttaminen on hyvä päätös.

— Hoitajat ovat etenkin vanhustyössä yksi kaikkein naisvaltaisimmista aloista ja tämäkin leikkaus uhkasi kohdistua juuri heihin. Hoiva-alalla palkat ovat pieniä ja työ on välillä erittäin kiireistä ja kuormittavaa. Sairaanhoitajana tiedän itsekin, miten vaativasta ammatinvalinnasta hoivatyössä on kysymys. Siksi olenkin huojentunut kaikkien niiden työntekijöiden puolesta, jotka eivät nyt joudu entisestään kiristämään työtahtiaan, Haatainen summaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat