Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Vasemmistoliitto ja vihreät eivät tue Yle-ryhmän kompromissiesitystä – Saramo: “Suomi ei saa joutua Berlusconin, Orbanin ja Putinin tielle”

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Jussi Saramo (vas.).

Vasemmistoliitto ei hyväksy parlamentaarisen Yle-ryhmän kompromissiesitystä. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jussi Saramon mukaan puolue pettyi esitettyyn Ylen rahoitustasoon ja erityisesti siihen sisältyvään poikkeuksellisen suureen kertaleikkaukseen.

Demokraatti

Demokraatti

– Haluamme vaalia parlamentarismia ja demokratiaa vahvistavaa päätöksentekotapaa, johon perussuomalaiset eivät käytännössä osallistuneet, vaan edellyttivät hallituspuolueiden toimivan keskenään. Suomi ei saa joutua Berlusconin, Orbanin ja Putinin tielle, jossa tiedotusvälineet valjastetaan hallituksen määräysvaltaan, Saramo toteaa tekstiviestillä.

Vaikka vasemmistoliiton eduskuntaryhmä ei tue eduskuntaryhmiin riitaisena vietyä esitystä, ryhmä on Saramon mukaan kuitenkin halukas neuvottelemaan ratkaisusta, joka heijastaisi kaikkien ryhmien kantoja.

YLE-TYÖRYHMÄN puheenjohtaja Matias Marttinen (kok.) kertoi viimeisimmän kompromissiesityksen syntymisestä tiistaina.

Esitys on pääosin sama kuin aikaisemmin julkisuuteen kerrottu, mutta arvonlisäveron korotusta 10:stä prosentista 14:sta prosenttiin oli siinä aikaistettu kuudella kuukaudella. Arvonlisäverokannan noston 14 prosenttiin on arvioitu vaikuttavan Ylen rahoitukseen noin 20 miljoonaa euroa vuodessa.

Esillä on ollut myös indeksien jäädytys kolmelle vuodelle, mikä tarkoittaisi yhteensä noin 45 miljoonan euron kumulatiivista vähennystä Ylen rahoitukseen vuonna 2027.

Kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset ovat esityksen hyväksyneet. Vihreät ei ole vielä kertonut kantaansa. Sosialidemokraattien oli määrä käsitellä esitystä ryhmäkokouksessaan perjantaina.

Myöskään vihreät ei hyväksy Yle-ryhmän kompromissiesitystä. Kansanedustaja Jenni Pitko kertoo STT:lle toivovansa, että neuvottelut yhteisestä ratkaisusta jatkuvat.

Täydennetty vihreillä klo 14.22.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE