Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Uutiset

Sata vuotta Oulunkylän sosialidemokratiaa

SDP:n Helsingin piirin toiminnanjohtaja Tuomas Finne ja puheenjohtaja Anita Hellman ojensivat osaston puheenjohtaja Ismo Kokolle Nils af Ursin mitalia, jonka puoluehallitus on myöntänyt osastolle ansiokkaasta työstä.

Sata vuotta sitten Suomi oli nuori itsenäinen valtio, joka toipui vielä verisestä sisällissodasta. Maaliskuussa vuonna 1922 Hiisivaaran huvilaan kokoontui joukko ammattitaitoista työväkeä, jotka perustivat Oulunkylän sosialidemokraattisen puolueosaston. Perustajajäseniin kuului niin muurareita, kirvesmiehiä kuin rautatietyöläisiäkin ja he saivat osaston toiminnan nopeasti liikkeelle. Järjestetyt tapahtumat olivat suosittuja ja keräsivät yhteen alueen ihmisiä.

Demokraatti / Helsinki

Vuodet ovat virranneet ja sekaan on mahtunut niin hyviä kuin huonoja aikoja, mutta Oulunkylän sosialidemokraattinen puolueosasto se vain jatkaa kulkuaan. Tänä vuonna Oulunkylän sosialidemokraattinen puolueosasto täyttää 100 vuotta.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka piti juhlapuheen Käpylä työväentalolla. Kuva: Tiina Rytky.

Kunnioitettavaa ikää juhlittiin sunnuntaina 11.9.2022 Käpylän työväentalolla. Juhlan avasi osaston puheenjohtaja Ismo Kokko, joka kertoi omasta henkilökohtaisesta suhteestaan sosialidemokratiaan ja heikomman puolella olemiseen.

Juhlassa julkistettiin psykologian tohtori Antti Karilan kirjoittama puolueosaston historiikki, joka kantaa nimeä Aatteen paloa ja järjen valoa. 100-vuotishistoriikki kertoo yhdistyksen tarinan siitä, miten se on sitkeästi toiminut halki sadan vuoden, ja millaisia ylä- ja alamäkiä osasto on kokenut matkan aikana. Sunnuntaisessa juhlatilaisuudessa yleisö pääsi kuulemaan Karialan alustuksen aiheesta. Juhlapuheen piti liikenneministeri Timo Harakka ja loppupuheenvuoron piti Oulunkylän oma eduskuntavaaliehdokas Eva-Maria Asukas.

Juhlallisuudet kruunasi yhteislaulun lisäksi Kalliolan viihdeorkesteri sekä nuorista muusikoista koostuva kansanmusiikkiyhtye Marin Skraidu Smuidut. Solidaarisuutta Ukrainaa kohtaan osoitettiin musiikkiesityksillä, joissa laulettiin Ukrainan kansallislaulu sekä Ukrainan voittoisa Euroviisukappale Stefania.

Marin Skraidu Smuidut soittivat mm. Ukrainan Euroviisukappaleen Stefania. Kuva: Tiina Rytky.

Juttuun lisätty puuttunut pääkuvan kuvateksti.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE