Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Työmarkkinat

Satakunnan pelastuslaitoksella alimiehitys – JHL: Henkilöstön määrä välittömästi pelastuslain edellyttämälle tasolle

ossi pietiläinen

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL vaatii henkilöstömäärän välitöntä lisäämistä Satakunnan pelastuslaitokselle. Myös Lounais-Suomen aluehallintovirasto on todennut alimiehityksen ja antanut korjausmääräyksen toimintavalmiudessa havaitun epäkohdan korjaamiseksi. Jo aiemmin asian on nostanut esille pelastuslaitoksen henkilöstö.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”JHL vaatii asian ottamista vakavasti ja lisäämään henkilöstön määrää välittömästi pelastuslain edellyttämälle tasolle.” Liitto toteaa tiedotteessaan.

Satakunnan alueen pelastustoimi on toiminut jo pitkään pelastustoimen suunnitteluohjeen (SM 21/2012) vastaisesti kiireellisissä hälytystehtävissä alimiehityksellä. JHL vaatii, että pelastustoimen palvelutaso tulee korjata annettuun määräaikaan mennessä pelastuslain mukaiselle riittävälle tasolle.

”Näyttää siltä, että pelastuslaitoksen johtavat viranhaltijat haluavat lakaista AVIn korjausmääräykset maton alle kyseenalaistamalla ne. AVIn tehtävä on valvoa pelastuslain ja pelastustoimen palvelutasopäätöksen toteutumista”, JHL:n Pelastusalan Unionin puheenjohtaja Petteri Häyrinen sanoo.

Pelastuslaitoksen viranhaltijoiden on JHL:n mukaan otettava AVIn korjausmääräykset tosissaan ja ryhdyttävä välittömästi korjaaviin toimenpiteisiin.

”Operatiivisen henkilöstön lisääminen on ainoa keino saada työ turvalliseksi ja tasokkaaksi sekä pelastuslain mukaiseksi.”

Lounais-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on antanut alimiehityksen korjaamiseen aikaa toukokuun loppuun saakka.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE