Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

Satamaoperaattorit: AKT:n palkkavaatimukset ovat kohtuuttomia

LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Satamaoperaattorit ry pitää Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n palkkavaatimuksia kohtuuttomina.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Toimitusjohtaja Juha Mutrun mukaan työnantajapuoli on tarjonnut ahtaajille vientialojen yleisen linjan mukaisia palkantarkistuksia, eli samaa tasoa kuin mitä on sovittu teknologiateollisuudessa, kemianteollisuudessa, paperiteollisuudessa ja mekaanisessa metsäteollisuudessa.

-  Toistaiseksi AKT:n palkankorotusesitykset ovat sen sijaan ylittäneet huomattavasti yleisen palkankorotuslinjan, Mutru sanoi tiedotteessa.

Mutru huomautti, että ahtaajien palkat ylittävät selvästi teollisuustyöntekijöiden keskiansiot. Ero on kasvanut ahtaajien hyödyksi viime vuosina.

-  Tuoreimman tilaston mukaan ahtaajien säännöllisen työajan ansio oli 22,88 euroa tunnissa eli 12 prosenttia korkeampi kuin paperiteollisuuden työntekijällä (20,47 euroa) ja 27 prosenttia korkeampi kuin teollisuustyöntekijällä (17,97 euroa) keskimäärin, Mutru luetteli.

Samalla satamaoperaattorien keskimääräinen kannattavuus on heikentynyt vuodesta 2019 alkaen. Parin viime vuoden aikana alan kustannuksia ovat kasvattaneet muun muassa toimitusketjujen ja erityisesti konttiliikenteen maailmanlaajuiset vaikeudet, koronapandemia, energian hinnan nousu ja työtaistelut.

-  Satamaoperaattorit ry ei näe perusteita korottaa palkkoja enempää kuin vientiteollisuuden aloilla, Mutru totesi.

AKT jätti tänään ahtausalaa koskevan lakkovaroituksen. Lakko alkaisi 14. helmikuuta. Ahtausalan työehtosopimus on katkolla 31. tammikuuta, eli maanantaina.

Uutista täydennetty.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE