Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Sauli Niinistö: ”Tämä suunta on käännettävä”

Lehtikuva

Presidentti Sauli Niinistö korosti YK:n yleiskokouksen 75-vuotisjuhlaistunnon puheessaan maanantaina, että niihin normeihin ja instituutioihin joita on vuosikymmenten saatossa rakennettu, kohdistuu yhä kasvava paine.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

– Tämä suunta on käännettävä. Globaalit haasteet, jotka uhkaavat koko ihmiskunnan olemassaoloa, vaativat tehokasta monenkeskistä yhteistyötä. Tarvitsemme Yhdistyneitä kansakuntia nyt enemmän kuin koskaan aiemmin, presidentti muistutti.

Niinistön mukaan YK:n kaikkien kansojen tehtävänä on pitää YK:n peruskirja ja sen arvot voimassa.

Yleiskokous järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa virtuaalisena. Kokouksen puhujalistalle on ilmoittautunut suurempi määrä valtioiden johtajia kuin koskaan aiemmin, kertoo Suomen YK-liitto. Jokaisen maan johtajalla on kuitenkin lupa saapua paikan päälle.

YK:n yleiskokouksessa alkavat tiistaina korkean tason puheet. Viikonloppuna päivitetyn puhujalistan mukaan tiistaina kuullaan muun muassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia ja Kiinan presidentti Xi Jinpingiä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE