Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SDP antoi tukensa Suomen Nato-jäsenyydelle

LEHTIKUVA / KIMMO PENTTINEN

SDP linjasi puolueen kannan Nato-jäsenyyteen puoluevaltuuston ylimääräisessä kokouksessa Helsingin Paasitornissa lauantaina. Puolue antoi odotetusti tukensa Suomen Nato-jäsenyydelle. Puoluevaltuusto äänesti asiasta. 60 edustajasta jäsenyyttä kannatti 53, vastustajia oli viisi ja kaksi äänesti tyhjää.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Puoluevaltuusto kävi päätöstä edeltäneen keskustelun suljetuin ovin. Päätöksen myötä SDP antaa tukensa valtiojohdolle jäsenyysneuvottelujen avaamiseksi.

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin sanoi puheenvuorossaan kokouksen aluksi, että Naton jäsenyys lisäisi Suomen turvallisuutta ja Suomen jäsenyys Natossa lisäisi myös Euroopan turvallisuutta. Suomi ja Ruotsi ovat olleet jo vuosien ajan Naton läheisimpiä kumppaneita, mutta Suomi ei ole kuitenkaan Naton turvatakuiden piirissä.

Tiedotustilaisuudessa puoluevaltuuston päätöksen jälkeen Marin kertoi uskovansa, että Suomi tulee jättämään jäsenhakemuksensa Natoon hyvin pian. Hänen mukaansa puolueet ovat hakeneet koko kevään konsensusta. Hän kiitti rakentavasta yhteistyöstä kaikkia eduskuntapuolueita.

Puoluevaltuuston ylimääräiseen kokoukseen Helsingin Paasitorniin oli saapunut myös runsaslukuinen joukko kansainvälistä mediaa seuraamaan päätöksen tekemistä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE