Politiikka

SDP haluaa maksuttoman ehkäisyn kaikille alle 25-vuotiaille

SDP:n puoluehallitus yhtyy Demarinuorten puoluekokousaloitteeseen siitä, että SDP sitoutuu edistämään maksuttoman ehkäisyn tarjoamista valtakunnallisesti.

Aloitteen mukaan valtion tulee taata maksuttomat ehkäisyvälineet alle 25-vuotiaille, jotta sukupuolitauteja ehkäistään tehokkaammin ja vastuu ehkäisystä jakautuisi tasaisesti kaikille sukupuolille.

Puoluehallituksen lausunnon mukaan sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ovat suositelleet, että kunnat tehostaisivat nuorten seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluita. Ehdotuksiin on kuulunut maksuton ehkäisy alle 20-vuotiaille.

Lausunnon mukaan on arvioitu, että että Rauma säästää vuosittain 100 000 euroa nuorille tarjottavan ilmaisen ehkäisyn myötä.

”Tärkeintä kuitenkin on, että nuoret pysyvät terveinä ja hyvinvoivina eivätkä joudu läpikäymään raskaudenkeskeytystä. Eniten raskaudenkeskeytyksiä tehdään 20-24- vuotiaiden ikäluokassa. Tämän ikäluokan nuorille ehkäisyn hankkiminen voi olla kohtuuttoman kallista.”

Asiasta päätetään puoluekokouksessa helmikuussa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat