Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SDP kokoontui kampanjastarttiin Helsingissä – ”Kiky-maksut takaisin työnantajille”

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin, varapuheenjohtajat Matias Mäkynen ja Ville Skinnari, puoluevaltuuston puheenjohtaja Sirpa Paatero ja puoluesihteeri Antton Rönnholm (oik.) SDP:n kampanjastartissa Helsingissä 4. helmikuuta.

SDP avaa vaalikampanjansa helsinkiläishotelli Clarionissa aamupäivällä. Puolueen iskulause kevään eduskuntavaaleihin on ”Rohkeutta olla sinun puolellasi”. Puolue pyrkii vahvistamaan julkista taloutta ennen kaikkea työllisyyttä vahvistamalla.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

SDP:n välitavoite on 80 prosentin työllisyysaste, joka veisi puolueen mukaan Suomen muiden Pohjoismaiden tasolle.

-  Pidemmän aikavälin tavoitteen on oltava täystyöllisyys, eli tilanne, jossa työttömyysaste on selvästi alle 5 prosenttia, SDP:n vaaliohjelmassa todetaan.

SDP kertoi jo aiemmin viikolla tavoitteestaan, jonka mukaan yli 60 prosenttia nuorista tulee olla korkeakoulutettuja 2030-luvulla.

Talouskasvun tulosten on SDP:n mukaan jakauduttava oikeudenmukaisemmin. SDP haluaa perua loputkin kiky-sopimuksen toimista ja palauttaa työntekijöille siirretyt sosiaalivakuutusmaksut työnantajien vastuulle.

Tulevalla vaalikaudella SDP haluaa vahvistaa erityisesti peruskoulua.

– Jokaisen lapsen on voitava oppia koulussa riittävät taidot ja jokaisella opettajalla on oltava riittävät resurssit tehdä työnsä hyvin. SDP:n tavoitteena on palauttaa suomalainen peruskoulu Pisa-mittausten kärkeen, SDP toteaa tiedotteessaan.

PUOLUE tavoittelee koulutuksen vahvistamista myös muilla asteilla. Tavoitteena on maksuton varhaiskasvatus ja kaksivuotinen esikoulu. SDP haluaa panostaa myös korkeakoulujen opetukseen ja tutkimukseen.

– Lisäksi tarvitsemme enemmän aikuiskoulutusta, jotta jokaisella on mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan läpi työuran.

SDP nousi perussuomalaisten ohi toiseksi suosituimmaksi puolueeksi Ylen torstaina julkaistussa kannatusmittauksessa. SDP:tä äänestäisi nyt 19,1 prosenttia vastaajista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE